Pakej Astro Fiber Standalone Ada Di Sini: Harga Bermula Pada RM99 Untuk 50Mbps

Pakej Astro Fiber Standalone

Astro melancarkan perkhidmatan jalur lebarnya sendiri yang dipanggil Astro Fiber pada bulan Mac. Pada masa itu, perkhidmatan itu hanya ditawarkan sebagai pakej pakej yang menampilkan pek kandungan syarikat tetapi sejak itu telah berubah.

Bagi mereka yang tidak biasa dengan Astro Fibre, ia adalah tawaran gentian dalaman syarikat walaupun ia bergantung pada infrastruktur TM. Sebaliknya, kumpulan Astro & Jalur Lebar sebelum ini menggunakan perkhidmatan jalur lebar Maxis Fiber dan Allo TNB.

Tersedia sejak akhir bulan lalu, pengguna kini boleh mendapatkan Astro Fiber sebagai pelan kendiri. Dalam erti kata lain, seseorang kini boleh memilih untuk meninggalkan Pek Astro daripada rancangan Astro Fiber dan hanya melanggan perkhidmatan jalur lebarnya.

Dari segi kelajuan, ia tidak berbeza dengan himpunan Astro Fiber sebelum ini. Sudah tentu, pelan kendiri mempunyai yuran bulanan yang lebih rendah sedikit seperti yang disenaraikan di bawah:

Pakej Astro Fiber Standalone

Astro Fiber 50Mbps: RM99
Astro Fiber 100Mbps: RM129
Astro Fiber 500Mbps: RM189
Astro Fiber 800Mbps: RM249

Pelan ini juga mempunyai kelajuan muat naik masing-masing 20Mbps, 50Mbps, 100Mbps dan 200Mbps. Ia juga dilengkapi dengan modem gentian dan penghala Wi-Fi 6 sebagai set peralatan standard.

Bagi pelan Astro Fiber dengan kelajuan muat turun 100Mbps dan ke atas, ia turut disertakan dengan satu peranti Wi-Fi Mesh yang boleh digunakan pelanggan secara percuma selama 24 bulan. Seperti yang anda jangkakan, pelan itu juga mempunyai kontrak 24 bulan yang dilampirkan padanya tetapi kontrak itu tidak akan diperbaharui sendiri selepas tempoh tersebut tamat tidak seperti rancangan Astro Fiber Bundle.

Lihat Juga :   Ciri baharu Truecaller boleh mengenal pasti panggilan spam di WhatsApp

(Sumber: Astro.)

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!