Pakej Perpaduan baharu dari City Broadband menyediakan jalur lebar gentian 100Mbps pada harga RM69 sebulan.

City Broadband, ISP yang dikendalikan oleh anak syarikat TNB Allo, baru-baru ini melancarkan pelan 100Mbps terbarunya, dan seperti yang dijangkakan ramai, ia kini jauh lebih murah, hanya berharga RM69 sebulan. Ia sebenarnya merupakan komponen projek Pakej Perpaduan Jalur Lebar Tetap kerajaan untuk menyediakan jalur lebar yang lebih murah kepada kumpulan B40, justeru tidak semua orang akan dapat memohonnya begitu sahaja.

Komuniti B40, warga emas 60 tahun ke atas, veteran polis, tentera dan perkhidmatan maritim, serta orang kurang upaya, semuanya layak untuk pakej Jalur Lebar Bandar baharu ini, yang menyampaikan internet 100Mbps tanpa had penggunaan pada harga RM69 sebulan. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya dan membelinya jika anda berminat dalam talian atau di mana-mana Kedai Tenaga berdekatan. Unit rangkaian optik dan penghala WiFi disertakan bersama pelan. Walau bagaimanapun, untuk mendaftar untuknya, anda juga perlu mempunyai MyKad yang berfungsi.

Walau bagaimanapun, perlu dinyatakan bahawa anda hanya boleh mendaftar untuk Pakej Perpaduan 100Mbps City Broadband dengan kontrak 24 bulan. Selain itu, anda akan kehilangan langganan Pakej Perpaduan jika anda menaik taraf pelan anda kepada salah satu pelan Internet Jalur Lebar City yang lebih pantas. Sementara itu, jika anda memutuskan untuk menghentikan perjanjian sebelum tempoh dua tahun tamat, anda perlu membayar yuran penamatan awal bersamaan dengan bilangan bulan yang tinggal dalam perjanjian, sehingga maksimum RM500.

Dengan menawarkan pelan Pakej Perpaduan 100Mbps pada harga RM69/bulan sebagai sebahagian daripada inisiatif kerajaan Pakej Perpaduan Jalur Lebar Tetap, City Broadband kini telah menyertai Time dalam berbuat demikian. Walaupun pakej Pakej Perpaduan 100Mbps City Broadband nampaknya terbuka kepada pelanggan baru dan sedia ada City Broadband, perkhidmatan Pakej MyKabel Time nampaknya terhad kepada penduduk PPR tertentu dalam liputannya sahaja.

Lihat Juga :   Digi Postpaid 60 Kuota Data Berkelajuan Tinggi Dinaikkan oleh CelcomDigi Daripada 30GB kepada 50GB

Sudah tentu, seperti yang telah kami nyatakan, liputan adalah halangan utama City Broadband. TNB Allo sebelum ini telah berusaha sepanjang tahun sebelumnya untuk meningkatkan liputan gentian mereka, dan setakat ini, mereka hanya meliputi Cyberjaya di Selangor dan sebahagian daripada Pulau Pinang, Perak, Melaka, Kedah, dan Johor. Walau bagaimanapun, mereka tidak meliputi Kuala Lumpur sama sekali. Pergi ke tapak web mereka untuk melihat sama ada City Broadband adalah sesuatu yang anda boleh dapatkan dengan mengklik di sini.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!