Papparich Group menerima arahan winding-up

paparich malaysia


Papparich Group (PGSB) telah menerima perintah penggulungan oleh Mahkamah Tinggi Malaya pada 5 Mei 2021. Ini berkaitan dengan petisyen penggulungan oleh Chen Khai Voon, dan Agathisfour masing-masing bertarikh 15 Mei 2020 dan 22 Mei 2020.

Dokumen pengumuman oleh ST Group Food Industries, rakan kongsi PGSB, mengatakan bahawa lembaga pengarahnya mengatakan bahawa petisyen penggulungan tersebut tidak diharapkan akan memberi kesan terhadap perniagaan dan operasi PGSB. Dinyatakan bahawa syarikat akan mengambil keputusan mahkamah secara bertulis untuk mendapatkan perincian berkaitan dengan perintah penggulungan. Dokumen itu juga menambah bahawa pemegang saham dan pelabur berpotensi diingatkan untuk berhati-hati ketika berurusan dengan sekuriti syarikat dan harus berunding dengan penasihat profesional jika mereka ragu-ragu mengenai tindakan yang harus mereka ambil.

paparich malaysia

Menurut Business Times, janji pelikuidasi ditujukan kepada Chan Siew Mei dari penasihat perjanjian KPMG. Laman web PGSB menyatakan bahawa ia mempunyai sekitar 100 gerai di seluruh dunia termasuk Malaysia, Australia, China, Indonesia, dan Singapura.

Sebelum ini pada tahun 2017, Bloomberg melaporkan bahawa PappaRich Malaysia mengkaji tawaran awam untuk cabang Singapura untuk membiayai pengembangannya ketika itu. Ia menyatakan bahawa rantaian makanan bertujuan untuk mencapai penilaian sekurang-kurangnya SG $ 200 juta pada tahun 2017

About Author

Lihat Juga :   WHO Luluskan Suntikan Vaksin Sinovac Covid-19 China

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!