Pecah rekod! Thread mencapai hampir 100 juta pengguna dalam masa kurang dari seminggu

Thread Instagram

Thread Instagram telah menjadi perkara paling hangat sepanjang minggu. Apps itu direka bentuk sebagai pesaing langsung kepada Twitter dan mengalami lonjakan besar dalam pendaftaran dalam tempoh 48 jam pertama. Dalam masa kurang dari seminggu, platform itu telah mengumpulkan hampir 100 juta pengguna, memecahkan rekod aplikasi semasa.

Dengan lebih 97 juta akaun sudah berada di platform, Threads berada di landasan untuk mencapai 100 juta pengguna lebih pantas daripada gergasi industri seperti ChatGPT, TikTok, dan juga platform induknya, Instagram.

Peningkatan bilangan pengguna Threads boleh dikesan dengan mudah melalui lencana nombor yang dipaparkan pada profil Instagram. Ia menunjukkan susunan pengguna menyertai apl.

Pada masa ini, bilangan pengguna Threads berjumlah lebih 99 juta, dan jika kelajuan ini berterusan, Threads dijangka mencecah 100 juta pengguna dalam masa beberapa jam atau bahkan apabila artikel ini disiarkan secara langsung.

Sebagai perbandingan, ChatGPT mengambil masa dua bulan untuk mencapai 100 juta pengguna, TikTok sembilan bulan, dan Instagram sendiri mengambil masa dua setengah tahun, seperti yang dilaporkan oleh Gizmochina (10/10).

Pertumbuhan dipercepatkan Threads boleh dikaitkan dengan integrasinya dengan Instagram, yang telah membolehkan pangkalan pengguna besar platform beralih ke Threads dengan lancar.

Walau bagaimanapun, sebagai tindak balas kepada pertumbuhan pesat dan persaingan Threads, Twitter membalas dengan surat yang mengancam untuk menyaman Meta, syarikat induk Instagram dan Threads. Surat itu menyindir bahawa Meta mungkin telah mengupah seorang bekas pekerja Twitter dengan akses kepada rahsia perdagangan yang sensitif.

Lihat Juga :   Apakah about:blank, dan Bagaimana Kita Nak Remove?

Dengan potensi untuk mencapai 100 juta pengguna lebih pantas daripada pendahulunya, Threads telah membuktikan dirinya sebagai pesaing yang hebat dalam arena aplikasi pemesejan.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!