Rumor: Pelancaran Galaxy S21 FE tidak mungkin dapat dilakukan sebelum suku terakhir 2021

samsung S21-fe
Twitter/OnLeaks

Samsung mengesahkan sejak awal lagi bahawa ia tidak akan melancarkan telefon pintar Galaxy Note baru tahun ini. Syarikat itu memberi alasan bahawa kekurangan cip adalah penyebab utama untuk masalah ini. Laporan berikutnya menunjukkan bahawa Samsung akan menggantikan pelancaran Galaxy S21 FE sebagai gantinya.

Galaxy S21 FE akan membantu Samsung meletakkan  phone ‘flagship-level’  baru di pasaran tanpa adanya Galaxy Note 21. Namun, kini ada desas-desus bahawa Samsung juga akan menunda pelancaran Galaxy S21 FE.

Galaxy S21 FE tidak akan dapat masuk untuk Galaxy Note 21

Samsung membawa kembali model FE  tahun lalu dengan Galaxy S20 FE. Peranti itu akhirnya berfungsi dengan baik. Samsung juga mengesahkan bahawa ia akan melancarkan model FE baru untuk setiap flagship Galaxy S baru.

Galaxy S21 FE sudah kelihatan sebagai peranti yang mengagumkan. Sumber awal menunjukkan paparan Super AMOLED Infinity-O 6,5 inci dengan 120Hz refresh rate, chipset Snapdragon 888 dengan RAM 8GB dan storage 128 GB. Itu sebagai tambahan kepada penyediaan kamera tiga kali ganda 12 + 12 + 12MP di belakang dan kamera selfie 32MP.

Kami mendengar khabar angin bahawa Samsung kini telah memutuskan untuk menangguhkan pelepasan Galaxy S21 FE ke Q4 2021. Kekurangan cip adalah sebab utama mengapa peranti ini ditangguhkan. Kekurangan itu tidak hanya mempengaruhi telefon pintar Samsung. Beberapa komputer riba baru yang dilancarkan Samsung baru-baru ini juga terbukti sangat sukar ditemui di banyak negara.

Ini bukan situasi yang ideal tetapi sayangnya, dunia inilah yang kita jalani sekarang. Hampir tidak ada industri yang tidak terjejas oleh kekurangan semikonduktor. Walaupun ada usaha untuk meningkatkan bekalan, nampaknya situasinya tidak akan bertambah baik dalam waktu dekat.

Lihat Juga :   Xiaomi Mi 12 Vs Xiaomi Mi 11: Perbandingan Spesifikasi

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!