Pelancaran Lotus Eletre Malaysia – 3 varian kereta, harga bermula dari RM578,000

Lotus Eletre

Bersempena dengan pemeteraian MoU antara Lotus dan Gentari, Lotus Malaysia turut melancarkan SUV berprestasi tinggi elektrik penuh (Hyper-SUV) terbaharunya – Lotus Eletre. Satu baka baharu SUV elektrik tulen yang pertama, Eletre juga menyampaikan beberapa yang pertama untuk Lotus – model pertama di luar segmen kereta sukan, kenderaan elektrik gaya hidup (EV) pertama.

Terdapat tiga varian Lotus Eletre dan semuanya akan tersedia untuk pasaran Malaysia – Eletre, Eletre S dan Eletre R yang mendahului rangkaian. Sehingga pelancaran hari ini, Hyper-SUV telah mengumpul 140 tempahan dengan jumlah hanya 200 unit tersedia untuk keseluruhan tahun 2023. Semua harga adalah on-the-road, tanpa insurans dan cukai jalan, untuk Semenanjung Malaysia sahaja.

Eletre dibina di atas Seni Bina Premium Elektrik (EPA) 800v Lotus yang serba baharu dengan sistem pengagihan kuasa voltan tinggi bersepadu. Seni bina ini menggunakan aluminium dan keluli tegangan tinggi untuk ketegaran struktur optimum. Ia juga boleh memuatkan saiz bateri kelas kenderaan C+ hingga E+, motor, susun atur komponen dan teknologi pemanduan pintar.

Lotus Eletre didatangkan dengan waranti pengeluar lima tahun / 150,000 km, manakala bateri pula disertakan dengan waranti lapan tahun / 200,000 km. Warna luaran standard untuk Eletre dan Eletre S ialah Kaimu Grey, manakala Eletre R datang dalam Solar Yellow yang menakjubkan. Pada pelancaran, terdapat enam warna luaran untuk dipilih – Natron Red, Galloway Green, Stellar Black, Kaimu Grey, Blossom Grey dan Solar Yellow. Mengenai harga, anda boleh rujuk di bawah:

Lotus Eletre – daripada RM578,000
Lotus Eletre S – daripada RM648,000
Lotus Eletre R – daripada RM798,000

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!