Pembersih Vakum dan Mop Robot Dreametech W10: Mengurangkan beban kerja rumah anda

Dreametech W10 Robot

Robot Vakum dan Mop Pembersihan Diri Dreame Bot W10 menangani beberapa isu yang biasa berlaku pada pembersih lantai 2-dalam-1. Perkakas ini biasanya bergelut untuk mengeluarkan kotoran dalam atau kering dari lantai yang keras kerana kaedah mengemopnya—kain microfiber yang dilembapkan yang dilekatkan pada bahagian bawah robot dan diseret melintasi lantai—tidak dapat membantu menanggalkannya.

Anda boleh semak Harga Dreametech W10 Robot di Shopee dan Lazada Malaysia

Mereka juga memerlukan campur tangan manual bagi mengosongkan dan mengisi semula tangki air berkapasiti kecil semasa pembersihan kepada memerah dan mencuci kain mop untuk mengelakkan pertumbuhan cendawan dan bakteri.

Dreame Bot W10 menangani masalah ini dengan sistem mengemop yang lebih rapi dan membersihkan diri sendiri.

Robot W10 itu sendiri adalah serupa dengan vakum robot canggih lain kecuali untuk beberapa reka bentuk yang ketara. Ia memaparkan reka bentuk berbentuk D yang jarang dilihat—hujung hadapannya diluaskan kuasa dua membolehkan ia masuk ke sudut lebih baik daripada robot berbentuk bulatan yang lebih tradisional—dan ia menggunakan sepasang pad mop berputar dan bukannya kain mikrofiber. Pad ini secara berterusan menyapu air bersih ke lantai dan menyental kotoran supaya lebih mudah dikeluarkan. Apabila kerja mengemop selesai, W10 kembali ke pangkalannya di mana pad dibersihkan secara automatik dan dikeringkan untuk mengelakkan bakteria dan bau.

Untuk mencapai matlamat ini, W10 menggunakan tapak pengecasan yang lebih besar yang mengandungi dua tangki air 4 liter, satu untuk air bersih dan satu untuk kotor. Sebelum setiap kerja mengemop, anda hanya mengisi tangki “bersih” dengan air biasa. Semasa robot mengemop, ia kembali ke pangkalan secara berkala untuk mengambil air dari tangki bersih dan menyimpan air terpakai ke dalam tangki kotor, kemudian meneruskan pembersihan sehingga kerja selesai.

Lihat Juga :   Grab Didagangkan Di Nasdaq; Permulaan yang Positif

W10 mempunyai ciri pemetaan pantas, boleh dipilih dalam aplikasi, yang membolehkannya meneroka persekitaran rumah anda. Anda boleh mengedit peta ini dengan menggabungkan, memisahkan, dan menamakan bilik, dan menetapkan sempadan maya dan zon “tidak boleh pergi”, yang semuanya membolehkan anda menyesuaikan cara W10 membersihkan. Anda boleh, sebagai contoh, menghantar W10 untuk membersihkan bilik tertentu dan bukannya seluruh tingkat bawah rumah anda. Ia boleh menyimpan sehingga tiga pelan lantai, menjadikannya pilihan yang bagus untuk kediaman bertingkat.

Anda boleh memilih daripada empat mod pembersihan vakum, mengemop dan pembersihan semua-dalam-satu. Dalam mod vakum, W10 membersihkan dalam corak berbentuk S dan akan meningkatkan sedutannya apabila ia mengesan permaidani. Ia mengemop dalam corak ke atas dan ke bawah, lebih mirip dengan cara anda menggunakan mop biasa yang kita guna dirumah.

Anda boleh semak Harga Dreametech W10 Robot di Shopee dan Lazada Malaysia

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: