Penerbangan terus pertama dari Hong Kong ke Kuala Lumpur ditawarkan oleh AirAsia X.

Hong Kong – Pesawat pertama yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan jarak sederhana AirAsia X (AAX) dari Hong Kong ke Kuala Lumpur mula beroperasi, mewujudkan laluan terus ke dan dari metropolis yang sibuk itu.

Pada 3:30 PM waktu tempatan, penerbangan pertama berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong dan mendarat pada 7:25 PM waktu tempatan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (Terminal 2). Cenderahati khas AirAsia telah diserahkan kepada setiap penumpang dalam penerbangan sulung ini, menambah keterujaan kepada pengalaman itu.

Hong Kong ialah laluan kelapan AAX di Greater China dan ke-22 keseluruhannya, menunjukkan dedikasi syarikat penerbangan itu untuk mengembangkan tawaran perkhidmatannya di kawasan itu dan rangkaiannya yang luas. Pencapaian ini mencerminkan komitmen strategik AAX dalam mewujudkan hubungan antara lokasi penting dan mempromosikan kebolehcapaian yang lebih besar untuk pelawat dari Greater China ke ASEAN dan seterusnya.

AAX mengendalikan pesawat A330, yang boleh memuatkan sehingga 377 penumpang. Secara ketara, pengenalan laluan baharu ini akan menjadi kali pertama pesawat berbadan lebar yang lebih besar beroperasi di pasaran Hong Kong, memberikan penumpang di Greater Bay Area lebih banyak pilihan untuk pergi ke destinasi popular seperti Maldives, Bali, Perth dan Gold Coast atau untuk meneroka Asia Tenggara. AAX membezakan dirinya daripada penerbangan AirAsia lain yang beroperasi pada laluan yang sama dengan menawarkan tiga pilihan kabin yang berbeza, termasuk Katil Rata Premium, Zon Tenang dan Kabin Standard, memberikan penumpang nilai dan pilihan yang lebih besar berbanding sebelum ini.

“Kami teruja untuk memulakan perkhidmatan sulung kami ke/dari Hong Kong yang melengkapkan penerbangan sedia ada yang dikendalikan oleh AirAsia Malaysia,” kata Benyamin Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X Malaysia (kod penerbangan AK). Kami berbesar hati untuk menawarkan kebolehcapaian yang lebih baik ke bandar-bandar terkenal seperti Hong Kong sebagai syarikat penerbangan yang terus berkembang di mana kami melihat paling banyak permintaan. Kami sedang mengembangkan kapasiti perjalanan, memberikan pelancongan kedua-dua cara rangsangan yang dialu-alukan, dan memberi inspirasi kepada pelancong untuk menemui destinasi baharu di rangkaian kami yang luas dengan penambahan penerbangan harian ini. Pada masa hadapan, kami berharap dapat meningkatkan frekuensi penerbangan sebagai tindak balas kepada permintaan.

Lihat Juga :   Instagram Secara Rasmi Memanjangkan Tempoh Video dalam Instagram Story kepada 60 Saat Tanpa Putus

Pada masa ini, penerbangan terus ditawarkan oleh kumpulan AirAsia dari Hong Kong/Macao ke Malaysia, Thailand, dan Filipina. Lebih daripada 130 penerbangan setiap minggu kini akan berlepas dari Bangkok (Don Mueang), Chiang Mai, Phuket, Kuala Lumpur, Kota Kinabalu, Pulau Pinang dan Manila berkat kemunculan AAX.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!