Pengaktifan Maybank Secure2u Hanya Di Apps MAE Bermula 26 September

MAE Maybank

Maybank telah menyediakan ciri pengesahan Secure2unya pada aplikasi MAEnya pada April tahun lepas, sebagai tambahan kepada aplikasi Maybank2U MY. Walaupun ia kelihatan seperti bank membuat ia supaya yang pertama akan menjadi satu-satunya cara untuk mengaktifkan ciri tersebut.

Dalam kemas kini halaman ciri di laman web rasminya, Maybank mengatakan bahawa pengaktifan Secure2u akan dipindahkan secara kekal daripada aplikasi M2U MY ke aplikasi MAE. Ini akan berkuat kuasa mulai 26 September.

Secure2u MAE Maybank

Ini hanya menjejaskan pengaktifan baharu, jadi jika anda sudah menggunakan Secure2u pada apl M2U, anda boleh terus berbuat demikian selagi anda terus menggunakan peranti yang sama. Walaupun jika anda memilihnya, anda juga boleh mengaktifkannya semula pada aplikasi MAE. Malah, dalam bahagian Soalan Lazim, Maybank mengatakan bahawa ia amat menggalakkan pengguna untuk beralih kepada MAE untuk semua kelulusan Secure2u.

Jika anda pengguna kerap Secure2u, dan anda memerlukannya diaktifkan pada peranti baharu, maka anda harus berbuat demikian secepat mungkin. Mulai 8 Oktober, Maybank menambah tempoh pengaktifan selama 12 jam pada ciri tersebut. Ini bermakna jika anda mengaktifkan ciri pada peranti baharu selepas tarikh yang dinyatakan di atas, anda perlu menunggu selama setengah hari sebelum anda boleh menggunakannya. Bank mengatakan bahawa ini adalah untuk membantu mencegah kelulusan yang tidak dibenarkan.

Jika anda tidak biasa, Secure2u menjadikannya supaya transaksi melalui akaun Maybank2u anda hanya boleh diluluskan oleh peranti yang diaktifkan. Ini dilaksanakan sebagai pengganti SMS TAC supaya faktor risiko yang berkaitan dengannya, seperti penipuan dan pemintasan SMS, dikurangkan. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya, serta perubahan akan datang pada pengaktifan ciri tersebut, dengan menuju ke halaman web rasmi Maybank yang dipautkan di bawah.

Lihat Juga :   Jabatan Imigresen Memanjangkan Waktu Operasi Untuk Pembaharuan Pasport

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!