Pengguna Pelan Sedia U Mobile 5G Menikmati 5G Tanpa Kos Tambahan

U Mobile 5G

Pengguna Pelan Sedia 5G U Mobile Menikmati 5G Tanpa Kos Tambahan – Inilah Cara Anda Boleh Dapatkan

Memandangkan 5G terus dilancarkan di kawasan terpilih dan syarikat telekomunikasi, ramai di antara kita telah tidak sabar-sabar menunggu ia tersedia untuk pelan telefon kita sendiri juga. Nah, untuk pengguna U Mobile, penantian akhirnya berakhir!

Pengguna kini boleh menikmati kemewahan melayari rangkaian 5G selagi mereka menggunakan telefon serasi 5G di dalam kawasan rangkaian 5G. Pengguna sedia ada yang sudah menggunakan pelan sedia 5G boleh melakukan ini dengan segera TANPA KOS TAMBAHAN!

Berminat? Ini semua yang anda perlu tahu!

Mengapa 5G?

Berbanding dengan 4G, 5G adalah 10-100 kali lebih pantas daripada kelajuan data biasa anda.  Ia juga memberikan respons anda yang lebih pantas sebanyak lima kali, 1000 lebih sambungan dan juga lima kali lebih cekap tenaga!

Apabila anda melihat statistik ini, sudah tentu tidak ada masalah untuk beralih ke 5G pada bila-bila masa dan di mana sahaja yang boleh.

Pengguna Mudah Alih U Kini Boleh Menikmati 5G Sepuasnya!

Seperti yang telah anda dengar, 5G kini tersedia untuk pengguna U Mobile. Tetapi bagaimana pengguna boleh menggunakan ciri ini, anda mungkin bertanya. Nah, ia jauh lebih mudah daripada yang anda jangkakan!

Pengguna Pascabayar dan Prabayar sedia 5G sedia ada kini boleh menikmati 5G tanpa kos tambahan atau kerja di hujungnya. Pelan yang layak termasuk U Pascabayar 98, U Pascabayar 68, U Pascabayar 38 dan U FamilyShare untuk pelan pascabayar dan Pelan Prabayar U25, U35 dan U40.

Lihat Juga :   Nombor telefon anda kini boleh disambungkan ke WhatsApp Web, menggantikan kod QR.

Untuk pengguna Prabayar U35, anda akan gembira mengetahui bahawa tawaran U35 kini telah dipertingkatkan! Pengguna U35 kini boleh mendapatkan pengalaman 5G yang lebih baik dengan Hujung Minggu 5G tanpa had PERCUMA U Mobile tanpa kos tambahan! Pelanggan akan layak untuk menikmati data berkelajuan tinggi 4G dan 5G tanpa had tanpa had dari tengah malam Sabtu hingga Ahad, 11:59 malam setiap hujung minggu. Anda hanya perlu menebusnya setiap minggu melalui aplikasi MyUMobile untuk meraih semua faedah! Selain itu, U Mobile juga telah memperkenalkan pelan Prabayar U40 terbaru mereka. Sama seperti pengguna pelan U35 mereka, pelanggan boleh menikmati Hujung Minggu 5G tanpa had apabila mereka melanggan.

Bukan itu sahaja, pengguna pada pelan U25 juga boleh menikmati Speed Booster percuma U Mobile, yang meningkatkan data anda sehingga kelajuan 5G. Anda boleh menebus penggalak kelajuan 30 jam melalui Aplikasi MyUMobile tanpa kos tambahan atau pembelian tambahan diperlukan.

Sementara itu, pengguna U Postpaid boleh menikmati pelan baharu dengan sehingga 1,000 data 5G, tanpa caj tambahan apabila anda beralih. Jika anda bimbang tentang kuota 5G terhad, jangan risau kerana tiada pembahagian kuota 4G atau 5G. Anda boleh menggunakan sepenuhnya 5G anda mengikut peruntukan data biasa anda tanpa FUP atau had kelajuan.

Tidak mempunyai telefon yang serasi 5G? Nah, anda masih akan mendapat kelajuan yang tidak terhad untuk pengguna Pascabayar dan Penggalak Kelajuan untuk pelan Prabayar! Ini adalah supaya U Mobile memastikan pelanggannya tidak terlepas apa-apa.

Apa Yang Anda Tunggu?

5G kini sedang menuju ke lebih banyak pilihan telefon jarak pertengahan, manakala peranti berdaya 5G masuk rendah sudah tersedia di pasaran Malaysia hari ini. Jika anda tidak pasti sama ada telefon anda serasi dengan 5G atau tidak, anda boleh menyemak senarai peranti DNB ini untuk mengetahui lebih lanjut!

Lihat Juga :   Google Meet : Premium Video Meeting Sekarang Percuma Untuk Semua

Untuk maklumat lanjut, jangan lupa untuk melawati tapak web U Mobile dan ikuti mereka di Facebook untuk kekal dikemas kini tentang tawaran dan promosi baharu. Anda juga boleh menyemak lokasi 5G yang tersedia dan peranti yang layak dengan melawati pautan, di sini: u.com.my/5Gnow.

Artikel ini dibawakan kepada anda oleh U Mobile.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!