Peranti yang Disokong iOS 16 dan iPadOS 16

PERANTI YANG DISOKONG IOS 16

Seperti yang dijangkakan, Apple akan mengumumkan iOS 16 untuk iPhone dan iPadOS 16 untuk iPad pada WWDC 2022. Ramai pengguna tertanya-tanya adakah boleh iphone / ipad mereka sekarang boleh dikemaskini denga iOS yang terbaru ini.? Kami ada jawapannya.

CARA LUAR BIASA APPLE

Terdapat berita baik untuk pengguna yang enggan melompat terus ke kemas kini terkini: Dengan iOS 15 dan iPadOS 15, ini tidak perlu. Apple telah berjanji bahawa mereka tidak akan memaksa sesiapa pun untuk memasang sistem pengendalian baharu. Penolakan mahu menyampaikan kemas kini keselamatan yang berasingan untuk iOS 15.

KEMASKINI YA, FUNGSI NO

Sudah tentu, ramai pengguna menantikan kemas kini baharu untuk menerima ciri baharu. Walau bagaimanapun, kita perlu membuat perkara penting tentang peralatan lama dan perisian baharu. Apple terus menyokong peranti seperti iPhone 7 atau iPhone 7 plus yang pertama, contohnya, tetapi disebabkan perkakasan yang lebih lemah, ia tidak dapat dijamin bahawa semua ciri baru akan berfungsi. Sesetengah ciri yang diumumkan mungkin hanya boleh digunakan pada model yang lebih baharu. 

PERANTI YANG DISOKONG IOS 16

Apple telah mengumumkan bahawa ia akan menyediakan iOS 16 untuk model iPhone berikut:

iPhone 13 Mini
iPhone 13
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12 Mini
iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11 Pro Max
iPhone 11
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8 Plus
iPhone 7 Plus
iPhone SE 2020


PERANTI YANG DISOKONG IPADOS 16

Bukan sahaja pengguna iPhone boleh menantikan sistem pengendalian baharu, malah tablet Apple juga akan menerima kemas kini tidak lama lagi. Peranti ini disokong oleh iPadOS 16:

Lihat Juga :   Cara Mudah untuk Mengemas kini Semua Apps iPhone secara Automatik pada iOS 16
  • semua model iPad Pro (9.7 “, 10.5”, 11 “dan 12.9”)
  • iPad (dari generasi ke-5)
  • iPad mini (dari generasi ke-4)
  • iPad Air (dari generasi ke-2)


Kemas kini sepatutnya tersedia untuk peranti yang disebut pada musim luruh 2022. Ia boleh diandaikan bahawa ia akan muncul pada bulan September dengan model iPhone baharu. Walau bagaimanapun, pembangun sudah boleh memuat turun versi beta untuk iOS 16 dan iPadOS 16 sekarang. Beta awam akan menyusul pada bulan Julai.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!