Perkongsian Astro dan Netflix Kini Rasmi: Dapat Dicapai Tidak lama lagi

Astro dan Netflix Mengumumkan Kerjasama Strategik

Astro dan Netflix secara rasmi mengesahkan perkongsian mereka yang banyak dikhabarkan melalui pengumuman bersama yang dikeluarkan sebentar tadi. Netflix adalah perkhidmatan streaming keempat yang telah bekerjasama dengan Astro selepas Disney + Hotstar, iQIYI, dan HBO.

Sekiranya anda sudah teruja untuk merebut akses Netflix melalui langganan Astro anda, pegang kuda anda. Ini kerana apa yang berlaku hari ini hanyalah formaliti semata-mata.

Secara amnya, Astro masih belum bersedia memberikan akses Netflix kepada pelanggannya sekarang. Ini tidak seperti pelancaran Disney + Hotstar di mana terdapat tarikh yang ditetapkan untuk pelanggan Astro untuk mengaktifkan akses mereka walaupun syarikat itu benar-benar dikerumuni oleh permintaan pelanggan ketika hari pengaktifan tiba.

Oleh itu, kedua-dua syarikat telah menunjukkan bahawa pelanggan Astro akan dapat mengakses Netflix melalui kotak yang disambungkan oleh operator TV berbayar. Integrasi akan disediakan untuk Astro Ultra terlebih dahulu sebelum dilanjutkan ke Astro Ulti.

Tidak ada garis masa yang tepat untuk integrasi yang disebutkan dalam pelepasan bersama, selain itu akan diluncurkan dalam “bulan-bulan mendatang”. Perkara yang sama berlaku untuk harga, penagihan, dan ketersediaan perkhidmatan seperti yang dinyatakan oleh bahagian FAQ yang baru diterbitkan untuk Netflix di laman web Astro.

Oleh itu, kami tidak tahu pada masa ini apakah perkongsian baru ini akan menyebabkan kenaikan harga pelanggan yang lain dari Astro Movie Pack berdasarkan apa yang berlaku dengan kedatangan Disney + Hotstar di Malaysia. Jadi, yang boleh kita lakukan sekarang ialah menunggu walaupun anda sudah dapat mengunjungi bahagian khusus untuk Netflix di laman web Astro.

Lihat Juga :   HBO Max Secara Rasmi Ke Malaysia: Tarikh Pelancaran Masih Tidak Diketahui

(Sumber: Astro.)

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!