Video Game Bantu Lelaki Hilangkan 9kg dalam masa 30 hari

Salah satu kritikan terbesar dalam permainan video ialah ia menggalakkan gaya hidup yang tidak sihat dan telah melahirkan generasi yang gemuk.

Tetapi seorang lelaki dari Pasig City, Filipina telah mengubah kritikan tersebut, kerana dia baru-baru ini mendedahkan bagaimana permainan Nintendo Switch mengubah hidupnya menjadi lebih baik.

Gamali Migui Minaj, yang  mempunyai berat badan yang berlebihan , mengakui Ring Fit Adventure oleh Nintendo Switch telah membantu dia kehilangan berat sebanyak 9kg dalam masa 30 hari.

Dia baru-baru ini memuat naik kisahnya di  Facebook untuk berkongsi pengalamannya dari 78kg hingga 69kg, menyatakan bahawa dia hanya bermain hanya 25 minit sehari.

 

kurus dengan main game

Gamali Migui Minaj, yang berlebihan berat badan, mengiktiraf Pengembaraan Ring Fit oleh Nintendo Switch dengan membantu dia kehilangan sebanyak 9kg dalam masa 30 hari. Pic ihsan Facebook / Migui Minaj

 

Walau bagaimanapun, beliau juga menegaskan bahawa diet yang baik juga penting dalam mencapai manfaat maksimum dari permainan tersebut.

Dalam facebooknya yang ditulis dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Tagalog, dia menulis: “30 hari Ring Fit Advanture! Dari berat badan berlebihan hingga berat normal!

“Nintendo Ring Fit ini sangat berkesan, terutamanya jika beserta dengan diet yang betul. Saya hanya bermain selama 25 minit dan amat gembira.

Goodyfeed.com memetik Migui sebagai berkata bahawa dia selalu memeriksa skala beratnya di rumah dan kini telah mencapai BMI yang ideal (69kg) untuk lelaki 5’6 “.

Migui, yang telah mempunya berat badan berlebihan selama beberapa tahun, berkongsi bahawa dia telah cuba mengurangkan berat badannya yang berlebihan dengan berbasikal untuk ke tempat kerja serta bermain permainan tinju di Nintendo Switch, tetapi dia berkata tidak satu pun daripada mereka kelihatan telah memberi kesan sehingga dia menemui Ring Fit Advanture .

Lihat Juga :   Macam Mana Daftar MySejahtera dan dapat eWallet RM50

“Saya menganggap bahawa Ring Fit Adventure mungkin menjadi pendorong yang lebih baik daripada permainan lain. Benar, ia berfungsi! ”

 

game boleh kurus

Ring Fit Adventure has been especially popular in Japan and has been in and out of stock over the last several weeks. Pic courtesy of Facebook/Migui Minaj

“Petua diet yang saya ingin kongsikan adalah memotong karbohidrat dalam penggunaan harian anda. Saya biasanya makan satu cawan beras sehari dan tidak ada lagi makanan selepas 7 malam. Menggabungkan ini dengan Ring Fit Adventure membantu saya mengurangkan nombor pada berat saya, “katanya dipetik sebagai berkata dalam artikel itu.

Bagi mereka yang tidak biasa dengan cara kerja Adventure Ring Fit, ia adalah tindakan yang baik di mana permainan bermain bergerak di tempat dan melakukan latihan seperti squats atau dengan mengengam ring console.

Ring Fit Adventure sangat popular di Jepun dan telah kehabisan stock dalam beberapa minggu lepas.

Menurut Metro.co.uk, permainan kini menduduki tempat ketiga di Jepun.

ring fit untuk kurus

sumber artikle : nst.com.my

About Author

Lihat Juga :   Cara membersihkan skrin notebook anda

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!