Phone Terbaik Untuk Bermain Game 2020

phone untuk gaming Asus ROG Phone 3

Phone Untuk Gaming 2020

Permainan game secara mudah alih atau permainan di telefon bimbit telah menjadi satu budaya dan kerjaya kepada ramai rakyat di seluruh dunia. Dan ianya menyebabkan industri mobile game berkembang pesat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dengan munculnya permainan-permainan baru yang hebat seperti Vainglory, PlayerUnknown’s Battlegrounds: Mobile, dan Fortnite.
Jadi untuk bermain dengan selesa dan lancar, penggunaan handphone yang sesuai adalah amat penting. Dan ianya hampir senang dengan kita bermain di konsol TV.

Walaupun hampir semua telefon pintar akan memainkan permainan mudah alih, ada yang lebih baik daripada yang lain.

Untuk artikle kali ini kami hanya mencadangkan 1 pilihan sahaja bagi kategori phone untuk gamers bagi tahun 2020. Pilihan utama kami adalah Asus ROG Phone 3 kerana ia adalah telefon yang dibuat khusus untuk pemain. Sekiranya anda benar-benar serius tentang permainan, bahkan mungkin pada tahap persaingan, ada telefon yang dibina dengan jelas untuk tujuan tersebut.

Berikut adalah sebab mengapa kami memilih telefon ini dengan lebih terperinci.

phone-untuk-gaming-Asus-ROG-Phone-3

Photo : Tech Advisor

Asus ROG Phone 3 : Phone Untuk Gaming

Mengapa anda harus membeli phone ini jika anda seorang permain mobile game.

Ini adalah telefon pintar permainan terunggul yang tersedia hari ini kerana bahagian Republic of Gamers (ROG) Asus memahami apa yang diinginkan pemain dan apa yang menjadikan peranti permainan yang hebat. Segala-galanya di ROG Phone 3 direka untuk menjadikan permainan lebih menyeronokkan. Phone ini memang dicipta sebagai phone untuk gaming.

Lihat Juga :   Sony Menghentikan McDonalds Australia Dari Memberikan Hadiah PS5 Controller

ASUS ROG Phone 3 terkenal dengan kekuatan dan fokus pada pengalaman permainan premium. Sekiranya yang anda suka adalah spesifikasi, peranti ini mempunyai banyak kemajuan terkini, termasuk pemproses Qualcomm Snapdragon 865 Plus dengan sokongan 5GHz sub-6GHz, bateri 6000mAh yang besar, persediaan tiga kamera, dan storan sehingga 512GB. Terdapat juga butang bahu ultrasonik, dua port USB-C, dan aksesori kipas klip yang dipanggil AeroActive Cooler. Ciri-ciri ini bermaksud anda akan mendapat pengalaman permainan yang unggul untuk tajuk seperti PUBG Mobile, Call of Duty Mobile dan banyak lagi.

ROG Phone 3 mempunyai paparan AMOLED 6,59 inci yang besar dengan kadar penyegaran 144Hz (dan refresrh rate 160Hz tersembunyi), Bluetooth 5.1, dan WiFi dwi-jalur bersepadu 6. Dengan kata lain, perkara ini adalah advanced dan lebih kedepan daripada phone lain, dan ini menjadikannya sebagai pilihan hebat berbanding phone lain di pasaran. Peranti ini juga memiliki sensor sidik jari di bawah paparan, yang mudah digunakan di dunia masa kini

Semua ini, reka bentuk yang terbaru, dan banyaknya aksesori yang tersedia untuk ROG Phone 3 menjadikannya telefon pintar yang paling komprehensif, direka dengan teliti, dan berkebolehan untuk gamer yang pernah kita lihat. Menggunakannya sebagai telefon harian anda juga baik, kerana kameranya baik, baterinya tahan lama, dan perisiannya juga bagus. Kelemahannya adalah cukup besar dan berat. Ini adalah telefon pintar utama, dan harga RM 2,000 – RM 3000 mencerminkan ini. Namun, jika anda bermain di telefon anda selama lima atau lebih jam sehari secara berkala, Asus ROG Phone 3 dibuat untuk anda

Mari kita lihat beberapa review dari youtuber.

Lihat Juga :   POCO M3 Telah Rasmi Dilancarkan dan Ini Mampu Menggugat Telefon Bajet Yang Lain

 

Dari segi permainan, ROG Phone 3 menawarkan banyak ciri yang meningkatkan pengalaman, termasuk isyarat X-Mode, GameGenie dan AirTrigger, AeroActive Cooler 3, Bypass Charging, dan banyak lagi. Ciri-ciri ini bergabung untuk menawarkan pengalaman permainan yang luar biasa – dan jika anda memasangkan alat kawalan dengan telefon (seperti ROG Kunai 3), anda tidak akan pernah melihat permainan mudah alih dengan cara yang sama lagi, terutamanya dengan perkhidmatan seperti Stadia di pasaran.

Kami mengkaji Telefon ROG 3 dan menyimpulkan bahawa bukan sahaja peranti ini menjadi raja telefon pintar bagi permainan mobile, tetapi merupakan antara telefon pintar terbaik secara keseluruhan. Satu-satunya yang kami kami tidak suka  adalah kenyataan bahawa peranti ini tidak mempunyai headphone jack 3.5mm, yang dikatakan oleh syarikat itu tidak meletakkanya untuk menampung ruang PCB tambahan yang diperlukan untuk modem Snapdragon X55 5G luaran.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!