POCO M3 Telah Rasmi Dilancarkan dan Ini Mampu Menggugat Telefon Bajet Yang Lain

POCO M3

POCO M3 , Spesifikasi telefon ini tidak masuk akal untuk harganya.

POCO milik Xiaomi akhirnya mengumumkan POCO M3 yang dikhabarkan dalam siaran langsung di YouTube, dan telefon ini menawarkan spesifikasi yang mengagumkan untuk harganya. Ini adalah peranti yang harus dibeli oleh pembeli telefon bajet.

Apa yang dibawa POCO M3?

POCO M3

Dua perkara besar menjadikan POCO M3 menonjol dari produk yang setara lain adalah: kamera dan bateri.

Pertama, terdapat bateri 6,000mAh yang besar. Bateri kolosal itu dilengkapi dengan pengecasan pantas 18W, yang bukan yang terpantas tetapi dianggap bagus kerana bersesuaian dengan harga tawarannya. Anda juga boleh mendapatkan kabel tambahan dan menggunakan POCO M3 sebagai power bank yang akan melengkapkan peranti anda yang lain.

Kedua, telefon ini dilengkapi dengan penyediaan kamera tiga kali ganda 48MP, yang cukup tinggi untuk telefon pintar yang bajet. Ia juga dilengkapi dengan bukaan f / 2.4, yang sangat baik. Menyokong bahawa lensa beresolusi tinggi adalah kamera makro 2MP dan sensor kedalaman 2MP. Kamera hadapan tidak ada yang istimewa, tetapi pada 8MP, ia akan berfungsi dengan baik bagi mengambil gambar selfie.

Skrinnya juga agak besar. Paparan adalah FHD + 6.53 inci. Sekali lagi, jika dibandingkan dengan telefon bajet lain, ukuran skrin ini melebihi jangkaan. Syarikat itu tidak mengumumkan kadar penyegaran skrin, tetapi kami menganggapnya lebih perlahan kerana telefonnya sangat murah.

POCO M3 mempunyai cip Qualcomm Snapdragon 662 peringkat permulaan dengan RAM 4GB yang menjadikan semuanya berfungsi dengan baik walaupun tidak tinggi tetapi ianya adalah wajar dengan harga telefon. Terdapat juga GPU Adreno 610.

MIUI 12 untuk POCO dipasang di luar kotak, yang berdasarkan pada Android 10. Mungkin, syarikat akan mengeluarkan versi Android 11 sendiri pada satu ketika, tetapi kita harus menunggu dan melihat.

Lihat Juga :   Anda Mungkin Dapat Unlock Samsung Galaxy S21 Dengan Suara Anda

Beberapa ciri penting lain dari POCO M3 termasuk sensor cap jari yang dipasang di sisi, face unlock, dual speakers (ciri yang biasanya hanya terdapat pada telefon yang jauh lebih mahal), port 3.5mm, dan sokongan untuk penyimpanan yang boleh diperluas hingga 512GB.

Harga POCO M3

Harga POCO M3

Telefon pintar POCO M3 boleh didapati di Malaysia bermula dari harga RM599 untuk varian 4GB + 64GB, sementara varian 4GB + 128GB tersedia pada harga RM699. Tetapi bukan itu sahaja, POCO Malaysia juga menyatakan bahawa mungkin untuk mendapatkan telefon pintar dengan potongan harga RM100, serta barang percuma seperti Mi In-Ear Headphone apabila anda mendapatkannya pada 27 November 2020 melalui kedai rasmi mereka di Lazada.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: