Poket Huawei P50 Rasmi Diperkenalkan: Menawarkan Bentuk Gaya Flip, Snapdragon 888, Skrin Penutup Pekeliling

Huawei P50 Pocket

Huawei secara rasminya telah memperkenalkan telefon boleh lipat baharunya, Pocket P50. Dan phone ini akan bersaing dengan model telefon lipat dari Samsung dan Motorola, model baharu ini menampilkan faktor bentuk gaya flip dan bukannya reka bentuk lipatan ke dalam pada telefon boleh lipat syarikat sebelum ini, Mate X2.

Walaupun P50 Pocket sebenarnya telah ditunjukkan kepada dunia awal bulan ini, baru hari ini Huawei telah mendedahkan spesifikasinya. Dikuasakan oleh varian 4G Qualcomm Snapdragon 888, peranti boleh lipat baharu ini didatangkan dengan skrin utama OLED 120Hz 6.9 inci yang turut mempunyai resolusi asli 2790 x 1188.

Pada masa yang sama, terdapat juga skrin penutup OLED 1.04-inci 60Hz bulat dengan resolusi 340 x 340 yang terletak di sebelah modul kamera utama P50 Pocket. Sama seperti telefon boleh lipat gaya flip lain yang sudah ada di pasaran, skrin penutup boleh digunakan sebagai viewfinder untuk kamera.

Pengguna juga boleh menyemak notoficarion, menjawab atau menolak panggilan dan mengawal playback muzik pada skrin. Bukan itu sahaja, ia juga menyokong segelintir widget termasuk ciri yang agak menarik dipanggil Pengesanan Pelindung Matahari (Sunscreen Detection) yang membolehkan kamera P50 Pocket untuk menentukan sama ada pengguna telah menggunakan pelindung matahari yang mencukupi pada muka mereka.

Bercakap mengenai kamera, modul ini mempunyai kamera utama 40MP bersama-sama dengan kamera ultra lebar 13MP dan Ultra Spectrum 32MP serta 10-channel multi-spectrum sensor dan sistem autofokus laser. Terdapat juga satu lagi kamera 10.7MP terletak di bahagian tengah atas skrin utama telefon.

Lihat Juga :   vivo X90 dilancarkan dengan Dimensity 9200 dan 3 kamera 50 MP

Bersama-sama dengan sensor cap jari yang dipasang di sisi, Pocket P50 juga telah dilengkapi dengan bateri 4000mAh yang menyokong pengecas pantas 40W Huawei SuperCharge. Telefon lipat baharu itu akan dijual di China lewat hari ini dengan harga CNY8,988 (~RM5,933) untuk model standard yang menampilkan 8GB RAM dan storan dalaman 256GB.

P50 Pocket Premium Edition

Bagi P50 Pocket Premium Edition yang didatangkan dengan 12GB RAM, storan 512GB, dan badan bertekstur dengan corak unik yang dicipta khas oleh pereka fesyen Belanda Iris van Herpen, ia berharga CNY10,988 (~RM7,253).

 

Peranti boleh lipat baharu itu akan menuju ke Malaysia tidak lama lagi walaupun tarikh pelancaran sebenar masih belum diketahui.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!