Polling di WhatsApp kini boleh menghadkan kepada satu jawapan bagi setiap orang

WhatsApp membawa kemas kini kepada ciri ‘Polling’ dalam apps nya. Berdasarkan pengumuman syarikat, polling kini boleh menentukan sama ada responden hanya boleh menjawab satu atau lebih daripada pilihan ini.

Ciri pengundian dalam WhatsApp membolehkan anda mengundi dalam kumpulan. Walau bagaimanapun, peserta kumpulan yang juga responden boleh memilih lebih daripada satu pilihan dan ini tidak memberikan keputusan muktamad.

Dengan adanya kemas kini pada ciri ini, ia membolehkan anda membenarkan responden memilih sekali sahaja, supaya jawapan yang terhasil adalah muktamad. Apa yang anda perlu lakukan ialah mematikan pilihan ‘Allow multiple answers’ semasa membuat tinjauan pendapat.

Selain itu, untuk memudahkan pencarian Pungutan Suara yang telah dilakukan sebelum ini, pengguna kini boleh menapis chat untuk memaparkan senarai Pungutan suara sahaja. Peserta kumpulan juga kini akan menerima pemberitahuan setiap kali seseorang mengisi Tinjauan pendapat.

Satu lagi ciri yang menerima kemas kini pada masa yang sama dengan Undian ialah ciri Forward. Apabila memajukan foto atau video, maklumat pada fail biasanya hilang secara automatik.

Kini pengguna mempunyai pilihan untuk menyimpan, memadam atau menulis semula kapsyen sepenuhnya untuk memberikan maklumat tambahan apabila berkongsi foto antara sembang. Anda juga boleh menambah kapsyen pada foto dan video apabila memajukannya.

Akhirnya, perkongsian dokumen kini boleh ditambah dengan penerangan. Seperti berkongsi imej atau video, dokumen yang anda kongsi mungkin memerlukan sedikit penjelasan. Sama ada anda menghantar artikel akhbar atau dokumen kerja, anda kini mempunyai pilihan untuk menambah kapsyen sebelum berkongsinya.

Lihat Juga :   Status Pemvaksinan Penuh Penerima Sinovac Tanpa Booster Akan Dibatalkan Pada 1 Mac

Kemas kini ini sudah pun dilancarkan kepada pengguna di seluruh dunia dan akan tersedia kepada semua orang dalam beberapa minggu akan datang.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *