Produk Gardenia akan dinaikkan harga bermula 1 September

Baru-baru ini, viral surat pemberitahuan daripada Gardenia Bakeries (KL) Sdn Bhd (Gardenia KL) berhubung pelarasan harga produk mereka.

Ia mengandungi senarai harga baharu produk mereka yang ditujukan kepada peruncit. Gardenia KL juga telah mengesahkan bahawa harga baharu produk bakar mereka akan berkuat kuasa mulai 1 September ini.

roti gardenai naik harga

Syarikat itu menjelaskan bahawa kenaikan harga disebabkan oleh cabaran pasca-Covid 19, seperti keperluan untuk mematuhi prosedur operasi standard Kementerian Kesihatan Malaysia. Tambahan pula, bencana banjir Shah Alam pada Disember 2021 dan kenaikan gaji minimum semuanya memberi impak yang ketara kepada kos operasi mereka.

Kenaikan harga menjejaskan beberapa produk popularnya, seperti Gardenia Original Classic dan Gardenia Cream Bread. Bagaimanapun, mereka mengekalkan harga Gardenia Bonanza Keluarga pada RM2.75 untuk setiap roti. Harga baharu produk terjejas adalah seperti berikut:

  • Gardenia Original Classic – RM3
  • Gardenia Wholemeal – RM4
  • Gardenia Toast ‘Em – RM5.50
  • Gardenia Twiggies – RM2
  • Wafel Gardenia – RM1.50
  • Gardenia Cream Roll – RM1.10

“Hasil semakan dan analisis terperinci, serta mengambil kira beberapa pilihan yang ada, Gardenia KL telah menyemak semula harga runcit produknya yang akan berkuat kuasa pada 1 September 2022,” kata Gardenia KL. Mereka amat komited untuk terus menghasilkan roti mereka walaupun kos bahan mentah juga meningkat.

Kenaikan harga untuk Gardenia KL datang sebagai pilihan terakhir selepas segala usaha untuk memaksimumkan kecekapan operasi telah dilakukan.

Sumber : malaysiatrend.com

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!