Razer Memperkenalkan X Fossil Gen 6 Smartwatch

Razer X Fossil Gen 6 Smartwatch

Kemungkinan Razer akan mengeluarkan jam tangan pintarnya sendiri mungkin kita belum dapat melihat nya lagi setakat ini, dan tambahan pula razer telah keluar dari pasaran peranti pintar beberapa tahun lalu, di mana produk terakhir yang berkaitan ialah Razer Phone 2. Walau bagaimanapun, peminat masih boleh mengalami sesuatu dari Razer melalui kerjasama antara Razer dan pembuat jam tangan Fossil.

Baru-baru ini semasa CES 2022, kedua-dua syarikat Razer dan Fossil telah bersama-sama mendedahkan jam tangan pintar Fossil Gen 6 bertema Razer. Walaupun ia kelihatan tidak berbeza daripada basic model, ia datang dengan muka jam dan kesan yang menampilkan penjenamaan dan warna tema razer. Malangnya, ia tidak dilengkapi dengan pencahayaan RGB, tetapi anda boleh menyesuaikan antara mukanya untuk memaparkan pernafasan atau kesan gelombang Chroma-esque pada skrin.

Razer X Fossil Gen 6 Smartwatch

Sekali lagi, seperti yang asal, Razer X Fossil Gen 6 menampilkan sarung keluli tahan karat 44mm, paparan 1.28 inci, cipset Snapdragon Wear 4100+, storan 8GB dan 1GB RAM. Ia kini berjalan pada Wear OS 2 di luar kotak, tetapi ia dijangka dilengkapi dengan Wear OS 3 yang dibangunkan Google-Samsung yang lebih baharu dalam masa terdekat. Jam tangan ini dilengkapi dengan Bluetooth 5.0 LE, Wi-Fi, sokongan GPS dan NFC, penderia kadar jantung PPG dan oksigen darah, serta kompas dan altimeter.

Selain itu, ia diberi penarafan 3ATM dari segi kalis air dan menampilkan bateri yang didakwa bertahan sehingga dua hari, dengan keupayaan pengecasan pantas yang dikatakan menambah 80% kapasitinya dalam masa 30 minit sahaja. Fosil Gen 6 bertemakan Razer juga didatangkan dengan dua tali boleh tukar sama ada dalam warna hitam atau hijau – kedua-duanya mencerminkan warna tandatangan firma permainan untuk penjenamaannya.

Lihat Juga :   10 Apps Untuk Apple Watch Baru Anda (Mesti Ada)

Menurut kedua-dua syarikat itu, Razer x Fossil Gen 6 dijangka dikeluarkan lewat bulan ini, terhad kepada beberapa unit sahaja iaitu 1,337 unit di seluruh dunia. Dari segi harga, jam tangan pintar kolaboratif itu akan dijual pada harga AS$329 (~RM1,385), walaupun harga tempatan dan bila akan mula boleh dibeli oleh pengguna masih belum ditentukan.

(Sumber: Razer [official website])

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: