Redmi 10C, sesuai untuk kegunaan pelajar sekolah

Ibu bapa mungkin sedang mencari gajet yang sesuai untuk digunakan oleh anak mereka. Ia tidak perlu terlalu canggih atau mahal, sekurang-kurangnya cukup untuk membuka tugasan dalam talian atau berkomunikasi dengan rakan sekelas dan guru.

Bagi menambah pilihan ibu bapa, Xiaomi mempunyai Redmi 10C yang kami rasa ianya satu smartphone yang sesuai untuk kegunaan anak-anak sekolah. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai telefon pintar ini, berikut ulasan kami selepas mencuba Redmi 10C.

Redmi 10C direka bentuk untuk ringkas dan badan belakang bertekstur, tipikal telefon pintar kelas permulaan. Reka bentuk badan belakang adalah serupa dengan Redmi 9C, yang dilancarkan pada 2020. Walau bagaimanapun, skrin kini lebih lebar dan kamera lebih besar.

Pada pandangan pertama, reka bentuk kini kelihatan lebih bergaya dengan pengesan cap jari yang disepadukan ke dalam badan kamera. Untuk dimensi, Redmi 10C berukuran 169.6 x 76.6 x 8.3 mm dan berat 190 gram. Skrin terbentang 6.71 inci, cukup luas untuk keperluan sekolah anak-anak supaya mata tidak mudah letih.

Prestasi

Redmi 10C ialah telefon pintar pertama Xiaomi dalam julat harga RM500 hinggan RM 700 yang membawakan SoC Snapdragon 680. Ini digabungkan dengan pilihan storan dalaman 4GB RAM dan 64GB atau 128GB. Memori ini disokong oleh teknologi UFS 2.2 dan Memory Extension yang membolehkan pengguna mendapat tambahan 2GB RAM.

Berkat spesifikasi tersebut, telefon pintar ini boleh beroperasi dengan lancar apabila menjalankan aplikasi yang menyokong pembelajaran kanak-kanak seperti pelayar, YouTube, Notes, atau Microsoft Office seperti Word dan Excel yang boleh dimuat turun melalui Google Play Store.

Semak harga Redmi 10C di Shopee

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *