sah! Shuri secara rasminya ialah Black Panther seterusnya dalam poster baharu Marvel

Shuri secara rasminya ialah Black Panther seterusnya dalam poster baharu Marvel

Marvel berkongsi poster terbaharu untuk Black Panther: Wakanda Forever yang menampilkan Shuri dalam kostum Black Panthernya. Ini menunjukkan bahawa Shuri telah secara rasmi menggantikan Raja T’Challa yang filem itu diberitahu telah mengorbankan dirinya untuk melindungi rakyatnya.

Sebelum filem itu ditayangkan, ramai telah membuat spekulasi siapa yang akan menjadi Black Panther baharu. Walaupun, peminat komik sudah mengetahui bahawa Shuri (Letitia Wright) akhirnya akan mengetuai Wakanda selepas beliau sendiri daripada Black Panther.

Catatan terbaru di akaun Instagram Black Panther mendedahkan Shuri dalam kostum adiwira. Poster itu menonjolkan wataknya sebagai Black Panther zaman moden, sambil memberi penghormatan kepada Wakanda.

Bagaimana keadaan Shuri sebagai Black Panther di Marvel?


Pada penghujung Black Panther: Wakanda Forever, Shuri menunjukkan gaya kepimpinannya. Dia memilih untuk tidak membunuh Namor tetapi sebaliknya, membentuk pakatan dengan Namor dan kerajaan Talokan.

Shuri, yang kebetulan pintar dan celik teknologi seperti Tony Stark, akan menjadi wira adiwira dan sekutu berkuasa dalam projek masa depan. Kejayaan Wakanda Forever boleh membawa kepada ansuran ketiga Shuri dalam francais itu, yang telah dibincangkan oleh ketua Marvel Kevin Feige dan pengarah Ryan Coogler.

Selain daripada filem Black Panther, watak Shuri juga boleh muncul dalam Ironheart, siri Disney+ yang akan datang. Kerana, dia dan Riri Williams aka Ironheart (Dominique Thorne) berhubung antara satu sama lain.

Walau apa pun peranan Shuri, Wright pastinya mempunyai masa depan yang cerah dalam MCU. Peminat yang menantikan bagaimana Shuri menyesuaikan diri dengan kehidupan tanpa T’Challa dan Ramonda, atau bagaimana dia terus berjuang untuk negaranya, perlu menantikan projek Marvel yang akan datang.

Lihat Juga :   20th Century Fox mengesahkan Avatar 2 tidak akan Ditangguhkan Lagi : Disember 2022

 

 

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!