Semua pengguna jalur lebar gentian di Unifi menerima peningkatan kelajuan percuma, kecuali dua pilihan in

unifi free speed upgrade

TM telah menyatakan bahawa ia akan menyediakan peningkatan kelajuan percuma kepada semua pengguna Unifi Fiber semasa sebagai tindak balas kepada pengenalan kenaikan harga Jalur Lebar Fiber Unifi yang baharu. Bertentangan dengan kempen Unifi Turbo sebelum ini, yang menyediakan peningkatan kelajuan sehingga 10X, peningkatan terkini membolehkan pengguna semasa (kediaman dan komersial), menaik taraf ke kelajuan seterusnya sambil masih membayar yuran bulanan semasa mereka.

Unifi Free Speed Upgrade 2023

Inilah rupa peningkatan kelajuan percuma bergantung pada plan semasa anda.

  • 30Mbps -> 100Mbps
  • 100Mbps -> 300Mbps
  • 300Mbps -> 500Mbps
  • 500Mbps -> 800Mbps
  • 800Mbps -> 1Gbps

Pelanggan yang pada masa ini menggunakan pelan 2Gbps (1Gbps + 1Gbps) teratas tidak layak untuk peningkatan kelajuan ini. Pelanggan pada pelan Pakej Perpaduan Rahmah 30Mbps RM69/bulan pada masa ini tidak layak untuk naik taraf, menurut TM. Melainkan anda membeli peranti baharu atau mendaftar untuk tawaran tambahan atau tawaran yang memerlukan kontrak, peningkatan kelajuan percuma disediakan oleh TM tanpa sebarang pembaharuan kontrak.

Pelanggan sedia ada tanpa komitmen bebas untuk menurunkan plan.

Pengguna boleh menurunkan taraf secara percuma untuk mengelak daripada membayar yuran tambahan untuk perkhidmatan jalur lebar bulanan mereka walaupun peningkatan kelajuan memberikan pelanggan Unifi akses kepada kelajuan jalur lebar yang lebih baik. Ini hanya terpakai kepada pengguna Unifi yang belum terikat dengan kontrak, walaupun. Walau bagaimanapun, mengikut terma dan peraturan TM, sebarang pengubahsuaian pelan memerlukan pembaharuan kontrak.

Tidak kira sama ada mereka di bawah kontrak atau tidak, semua pelanggan semasa akan menerima peningkatan kelajuan percuma (kecuali 2Gbps dan Rahmah). TM berharap dapat menyelesaikan latihan peningkatan kelajuan dalam masa tiga bulan. Peningkatan akan dilaksanakan secara berperingkat.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!