Tambah Banyak Gambar ke Instagram Story? Inilah Cara Melakukannya

tambah banyak gambar dalam instagram stories

Cara Menambah Beberapa Gambar ke Instagram Story

Tahukah Anda Anda Boleh Menambah Beberapa Gambar ke Instagram Story? Inilah Cara Melakukannya

Sekiranya anda ingin suka upload Instagram story dan anda sedang mencari sedikit kelainan tetapi tidak tahu apa nak buat, maka kami ada cadangan kepada anda: kini anda boleh menambahkan banyak gambar ke Story pada masa yang sama! Maksud saya, dalam satu posting anda boleh letak gambar yang berbeza. Menarik bukan. Katakan anda mempunyai banyak shoot semasa mengambil gambar pada lokasi yang sama, maka anda tidak perlu upload satu persatu, anda boleh upload kannya sekali gus. Agak menarik bukan?.

TikToker @jessicawangofficial menjelaskan hack Instagram Story ini dalam sebuah video, dan sebenarnya sangat mudah. Pertama, buat video atau foto ke Story anda seperti biasa. Kemudian, klik pada butang Sticker (yang kelihatan seperti wajah senyum persegi dengan satu sudut naik). Scrool down ke bawah sehingga anda melihat butang kamera. Dari sana, pilih gambar untuk ditambahkan. Anda boleh menyesuaikan ukuran dengan jari, kemudian menyesuaikan ukuran foto atau video asal yang anda ambil. Tambahkan seberapa banyak gambar yang anda mahukan, susunlah mengikut ukuran dan kedudukan apa sahaja yang anda mahukan dengan jari anda.

Beberapa perkara yang perlu diperhatikan: Walaupun @jessicawangofficial menambahkan banyak video ke Story dengan cara ini, kami hanya dibenarkan memuat naik satu video – ini adalah tidak jelas apakah ini adalah ciri yang hanya boleh diperolehi oleh orang tertentu, jika ia adalah ciri yang tidak lagi berfungsi (TikTok ini diposkan pada bulan Jun 2020), atau apakah itu adalah ciri yang akan dapat kita lakukan tidak lama lagi. Juga, beberapa pengulas menyatakan bahawa ciri memasukkan banyak gambar ini hanya untuk pengguna iPhone sahaja.

Lihat Juga :   Cristiano Ronaldo Pecah Rekod 400 Juta Followers Di Instagram

Oleh kerana kami pengguna iPhone, maka kami tidak dapat membuat percubaan kepada telephone yang berasaskan android. Mungkin ada boleh mencubanya.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!