Telah Tiba : Xiaomi Mi Smart Band 6

mi band 6

Isnin (29 Mac 2021) kemarin. Xiaomi, selain melancarkan telefon pintar barunya, pembuat telefon pintar China juga memperkenalkan fitness tracker terbarunya, Mi Smart Band 6.

pelancaran mi band 6

Gambar Mi Smart Band 6 telah dimuat naik di saluran Twitter dan Weibo Xiaomi. Dari gambar, nampaknya Xiomi masih mengekalkan reka bentuk yang serupa dengan Mi Band 5 yang dilengkapi dengan tali getah. Walau bagaimanapun, skrinnya kelihatan jauh lebih besar kerana dan nampak kemas bersama band.

Mi Smart Band adalah salah satu band kecergasan yang paling popular dan disyorkan yang menawarkan hayat bateri yang mampu bertahan selama dua minggu. Anda juga boleh mengharapkan pemantauan denyut jantung (heart rate monitoring) yang tersedia dan mempunyai water resistance 5 ATM (50 meter). 

Ciri-ciri Mi Smart Band 6

mi band 6
Bagi fitur, Mi Band 6 dapat mendukung hingga 30 mod latihan dan dapat mengesan secara automatik beberapa seperti lari Luar, berjalan kaki, berlari treadmill, berbasikal luar, mendayung, dan latihan elips. Mi Band 6 juga menyokong pemantauan denyut jantung 24 × 7 (PPG), SpO2 (pengukuran Oksigen Darah).

Mi Band 6 juga dapat mengesan tidur anda untuk memberitahu anda tentang kualiti pernafasan Tidur, REM, dan jangka waktu tidur siang. Pilihan penjejakan lain termasuk latihan Nafas, Stress monitoring, Female health tracking, PAI(Personal Activity Intelligence).

Versi NFC (di China) menyokong NFC pelbagai fungsi yang membantu dalam tap-to-pay dalam perjalanan. Bagi pembantu, Mi Band 6 mempunyai pembantu Xiao AI terbina dalam (China). Bagi kesambungan, ia menyokong Bluetooth 5.0 dan juga mempunyai semua sensor lain yang diperlukan seperti 3-axis accelerometer, 3-axis gyroscope.

Lihat Juga :   Pre-Order Samsung Galaxy S22 Memecah Rekod

Ciri-ciri lain termasuk tahan air 5ATM tahan air, pengecasan magnetik, bateri LiPo 125mAh, dan jangka hayat bateri sehingga 14 hari. Akhirnya, Mi Band 6 berukuran 47.4 x 18.6 x 12.7mm dan mempunyai panjang tali boleh laras 155 – 219mm.

Anda boleh dapatkan Mi Smart Band ini di Shopee

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!