Tempahan Tesla Model 3 kini boleh dibuat dan bermula pada RM189,000.

Model 3 kini tersedia untuk tempahan dalam trim biasa dan jarak jauh, menurut TESLA Malaysia.

Model jarak jauh itu mempunyai pacuan semua roda (AWD) motor berkembar, yang mempunyai jarak sehingga 629km dan pecutan 0-100kph lebih pantas selama 4.4 saat. Model biasa mempunyai pacuan roda belakang (RWD), dengan jarak (WLTP) 513km dengan sekali cas dan pecutan 0-100kph dalam 6.1 saat.

Kedua-dua kenderaan itu mempunyai kelajuan tertinggi 201kph dan masing-masing bermula pada RM189,000 dan RM218,000.

Stesen Supercharging V3, yang kini terdapat lapan berdekatan di Pavilion Kuala Lumpur, membolehkan kenderaan elektrik (EV) mengecas sehingga 282 kilometer dalam masa 15 minit.

Tesla Malaysia mendakwa Model 3 yang akan datang telah mengemas kini roda dan tayar untuk membantu dengan julat yang lebih besar dan pengurangan bunyi. Stealth Grey dan Ultra Red adalah dua kemungkinan warna baharu tambahan untuknya.

Bahagian dalamannya termasuk kaca akustik 360 darjah, pencahayaan ambien, tempat duduk berventilasi, skrin sentuh 15.4″ di tengah, paparan 8″ untuk penumpang di baris kedua dan bumbung kaca yang besar.

Anda boleh menempah Model 3 di www.tesla.com/en_my/model3. Tanpa diduga, Model 3 dijangka tiba di suatu tempat pada akhir tahun ini, tidak seperti Model Y yang dirancang sebelum ini, yang hanya dijangka dihantar pada 2024.

About Author

Lihat Juga :   Percubaan Penggunaan kad kredit dan debit di Lebuhraya MEX; penempatan penuh di 12 lebuh raya menjelang akhir September

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *