Tesla Mula Mengambil Pekerja Di Malaysia; Sembilan Jawatan Dibuka

tesla malaysia

Pada halaman Kerjaya Tesla, Malaysia kini tersenarai antara negara dalam drop down menu di dalam halaman web tesla untuk peluang pekerjaan.

Di sana, kita boleh melihat sembilan jawatan yang berbeza merentas lima kategori dengan jawatan yang tersedia, daripada kejuruteraan dan IT kepada operasi dan jualan. Dan lokasi penempatan adalah di Kuala Lumpur.

Ini telah memperkukuhkan lagi dan membenarkan berita mengenai Tesla akan membuka pejabat di Malaysia. Bulan lepas MITI meluluskan pengimportan kenderaan elektrik bateri (BEV) ke Malaysia. Dan dengan berbuat demikian, syarikat itu juga akan menubuhkan ibu pejabat, di samping experience dan service centres. Terdapat juga secara automatiknya tesla akan membuka rangkaian Supercharger untuk kereta yang akan dijual secara tempatan, serta kereta di negara jiran kita di utara dan ke selatan.

Sebelum itu, syarikat itu menyenaraikan sebuah syarikat Tesla Sdn. Bhd. sebagai anak syarikat dalam laporan tahunan TK2022. Ini sebelum ini ialah Tesla Services Sdn. Bhd. bagi Pusat Khidmat Kongsi Kewangan yang mengendalikan bahagian perakaunan dan kewangan perniagaan di rantau EMEA dan Asia Pasifik.

Bagi senarai kerja yang ditawarkan oleh Tesla ini. Jika anda berminat, anda boleh menekan pautan di bawah untuk melihat jenis pekerjaan yang disediakan di Tesla Malaysia, perkara yang diperlukan, dan mungkin juga memohon.

(Sumber: Tesla)

About Author

Lihat Juga :   Tesla akan mula menghantar Model Y pada awal 2024 selepas pengenalan rasminya di Malaysia.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!