TikTok Melancarkan Kesan AR Menggunakan Teknologi LiDAR

TikTok Launches LiDAR-Powered AR Effect

Masih belum terlambat untuk meraikan tahun baru dalam gaya AR: TikTok minggu ini melancarkan kesan khas yang menggunakan teknologi LiDAR pertamanya, yang menampilkan bola augmented reality yang meletup dengan dan mengeluarkan konfeti.

Untuk menghidupkan tahun baru 2021 — tanpa kesesakan. Dalam satu video yang dimuatnaik di Twitter oleh TikTok menunjukkan satu bola emas keluar, perlahan-lahan turun ke bawah sebelum meletup dan memenuhi ruangan dengan kertas berkilauan dan belon berkilat.

“Untuk berdering pada tahun 2021, kami melepaskan kesan AR pertama kami pada iPhone 12 Pro baru, menggunakan teknologi LiDAR yang memungkinkan kami membuat kesan yang berinteraksi dengan persekitaran anda — secara visual menjembatani dunia digital dan fizikal,” menurut TikTok. “Kami gembira dapat mengembangkan kesan yang lebih inovatif pada tahun 2021.”

konfeti berterabur di atas selimut – begitu juga sofa, bantal, dan lantai mereka – berterbangan dengan cara yang hebat di lengan orang itu dan jatuh sebaik sahaja mereka bergerak. Anda akan sukar untuk meyakinkan sesiapa bahawa kesan ini adalah maya. Namun, ini adalah penggunaan yang luar biasa dari ciri innovative yang lebih hebat dari LiDAR iPhone.

Lihat Juga :   Sambutan Piala Dunia Lionel Messi kini menjadi post yang paling banyak like di Instagram

Snapchat adalah antara yang pertama menggunakan sensor 12 Pro, membuat pelbagai penapis foto AR – termasuk di mana bunga dan rumput menutupi ruangan sementara seekor burung terbang di wajah pengguna.

LiDAR ini hanya tersedia pada iPhone 12 Pro dan 12 Pro Max yang unggul, LiDAR bertujuan untuk meningkatkan realiti tambahan, memberikan aplikasi maklumat yang lebih tepat mengenai persekitaran pengguna dan membantu menyatukan objek maya dengan dunia nyata. Ia juga mempercepat autofokus dan memungkinkan Night Portrait Mode untuk gambar “lebih halus, lebih lembut.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!