TM Unifi menawarkan internet broadband 2Gbps tidak lama lagi, tetapi berapakah kosnya?

TM Unifi 2Gbps

Hampir enam bulan selepas Time melancarkan pelan jalur lebar gentian rumah 2Gbps yang pertama di Malaysia, nampaknya Telekom Malaysia (TM) akhirnya bertindak balas dengan tawaran jalur lebar berkelajuan ultra tinggi baharu. Satu halaman telah muncul di laman web Unifi membayangkan ketibaan pelan jalur lebar gentian 2Gbps yang akan datang. Akhirnya, pelanggan tidak lama lagi akan dapat menikmati kelajuan melebihi 800Mbps pada rangkaian gentian TM.

Belum ada butiran pelan tetapi jika anda berminat, anda boleh mendaftar minat anda dalam talian dengan meletakkan nama, e-mel, nombor telefon dan poskod anda. Selepas penyerahan, disebutkan bahawa anda akan dihubungi dalam masa 14 hari, yang mungkin menunjukkan bahawa pelan itu akan tersedia pada bulan depan.

Soalan terbesar yang ramai akan tanya ialah harga langganan 2Gbps. Tawaran jalur lebar gentian rumah Unifi tertinggi TM sekarang ialah 800Mbps pada RM299/bulan. Sebagai perbandingan, pelan 1Gbps Time pada masa ini berharga RM199/bulan manakala pilihan 2Gbps berharga RM379/bulan.

Melihat kepada norma industri, anda boleh menjangkakan pelan jalur lebar gentian 2Gbps baharu TM berharga kira-kira dua kali ganda daripada tawaran 800Mbps semasa mereka, jadi anda boleh melihat sekitar RM400/bulan. Komitmen bulanan akan menjadi lebih tinggi jika anda memilih untuk memasukkan perkhidmatan lain seperti Unifi TV, Unifi Mobile atau alat tambah peranti seperti Sony PS5. Mudah-mudahan, TM akan menetapkan harga 2Gbps baharu mereka dengan harga yang lebih kompetetif dan mesra pelanggan.

Untuk TM menawarkan 2Gbps, mereka perlu menggunakan teknologi PON 10G. Sama seperti Time, kami menjangkakan ketersediaan pilihan 2Gbps tertinggi akan dilancarkan secara berperingkat, jadi tidak semua orang akan dapat mendaftar pada hari pertama.

Lihat Juga :   Restoran Disaman kerana hidangan kepak ayam tanpa tulang

Daftar Unifi anda di Sini TM UNIFI

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!