Macam Mana Edit/Convert PDF Tanpa Adobe Acrobat

pdf convert

PDF adalah salah satu format dokumentasi elektronik yang paling banyak digunakan hari ini. Walau bagaimanapun, ada kalanya anda mahu Convert PDF ke beberapa format lain atau mengedit maklumat di dalamnya. Dalam keadaan sedemikian anda perlu menggunakan editor PDF atau converter, bergantung pada keperluan anda.

 

Seperti semua alat dalam talian yang lain, terdapat banyak editor PDF dan converter PDF untuk convert pdf kepada  format lain atau sebaliknya. Oleh itu, untuk membantu anda memilih alat terbaik yang merangkumi semua keperluan anda, lihat senarai tools percuma yang komprehensif ini untuk create, convert dan mengedit fail PDF. Anda akan mendapati banyak pilihan berguna dalam senarai ini dalam bentuk online dan ada yang perlu di download terlebih dahulu.

 

Convert PDF files

ShowPDF

Membenarkan anda untuk view PDF file dalam HTML format. Hanya masukkan URL bagi PDF file.

show pdf file

 

FreePDFConvert

Online tools dan sangat mudah digunakan PDF converter. Anda boleh convert files dari Word, Excel, dan PowerPoint, dan ditukar kepada format PDF format atau sebaliknya.

FreePDFConvert

 

pdfconvert

Convert pdf dari dokumen dan files (Word, Excel, PowerPoint, atau lain-lain) atau image files (JPG, TIFF, HEIC, etc.) kepada format PDF. ianya juga menyediakan tools untuk merge, resize, dan compress file PDF.

pdf convert file

 

Zamzar

Salah satu penukar fail paling serba boleh dalam talian. Anda boleh menukar lagu, video, imej dan dokumen ke dalam format yang berbeza, termasuk penukaran fail ke dan dari PDF. (alat dalam talian)

file converters online

 

PDFOnline

Menukar fail dokumen ke PDF dan dari PDF ke format lain dalam talian. Ia menyokong saiz fail besar (10MB) dan menukarkannya dengan cepat dan mudah. (alat dalam talian)

Lihat Juga :   Penyewa Tidak Bayar Bill TNB? Pemilik premis kediaman dan komersil boleh menukar nama akaun elektrik untuk melindungi hak tuan tanah

Menukar fail dokumen ke PDF dan dari PDF

Sedja

Alat PDF dalam talian yang membolehkan anda mengedit PDF anda, mengekstrak dan memecah halaman PDF, mengisi borang, tambah tanda tangan, kunci dan buka kunci fail PDF, tambahkan tera air, dan banyak lagi. (alat dalam talian)

sedja

 

Online PDF Converter

Satu lagi penukar serba boleh yang membolehkan format fail audio, video, imej, dan fail berbeza kepada banyak format lain, termasuk PDF. (alat dalam talian)

Online PDF Converter

BookletCreator

Alat mudah dan percuma yang membolehkan anda menukar dokumen PDF ke dalam buku kecil yang teratur. Anda boleh memuat turunnya pada kedua-dua macOS dan Windows. (download)

BookletCreator

 

BullZip

Pencetak PDF percuma yang membolehkan anda menukar dokumen PDF dari mana-mana aplikasi Microsoft Windows. Ia menawarkan gamut ciri berguna dan format output berganda selain daripada PDF. (alat desktop)

BullZip Pencetak PDF

 

PrimoPDF

Alat percuma ini membolehkan anda membuat dan mengedit PDF, berkongsi dengan rakan sebaya, mengisi borang, tambah tandatangan, dan banyak lagi. (alat desktop)

 

PrimoPDF Alat percuma ini membolehkan anda membuat dan mengedit PDF

 

PDF Ripper

Alat yang membantu anda mengekstrak imej, teks, carta dan lukisan vektor dari fail PDF dan simpannya ke dalam format HTML, RTF atau teks biasa. Anda juga boleh menggunakannya untuk menukar fail PDF ke format lain dengan mudah. (alat desktop)

PDF Ripper A tool that helps you extract images, texts, charts and vector drawings from PDF

 

PDF to Word Doc Converter

Aplikasi dekstop untuk convert PDF ke Word documents tanpa menganggu original format. Tool ini adalah percuma dan senang digunakan.  (desktop tool)

PDF Ripper A tool that helps you extract images, texts, charts and vector drawings from PDF

 

PDF Creator

Convert any dokumen kepada bentuk PDF, JPG, PNG, TIF dan banyak lagi. (desktop tool)

convert pdf, PDF Creator Converts every printable document to PDF, JPG, PNG, TIF and more. (desktop tool)

 

Sedja Desktop

As good as the online tool, Sedja Desktop allows you to convert almost any file format to and from PDF file. The tool is available for Windows, Mac, and Linux. (desktop tool)

Sedja Desktop As good as the online tool, Sedja Desktop allows you to convert almost any file format to and from PDF file.

Create and edit PDF Files

Google Docs

Alat yang boleh dipercayai oleh Google, Dokumen Google adalah pemproses kata, pencipta spreadsheet dan presentation yang berasaskan web. Antara ciri-ciri lain ia juga membolehkan anda memuat turun fail sebagai PDF. (alat dalam talian)

Lihat Juga :   Macam Mana Nak Jimatkan Bateri iPhone Anda
Google Docs A reliable tool by Google, Google Docs is a free,

 

PDFfiller

Penyunting PDF dalam talian yang menawarkan ciri pengeditan termasuk mendapatkan dokumen yang ditandatangani (e-sign), mengisi borang dan berkolaborasi dengan orang lain pada dokumen dan fail, dll. (Alat dalam talian)

PDFfiller An online PDF editor that offers a gamut of editing features including getting documents e-signed, filling forms and collaborating with others on documents and files, etc. (online tool)
PDFescape

Alat ini menawarkan anda untuk melihat dan mengedit fail PDF, mengisi borang PDF atau membuat yang baru, memberi annotate dan kata laluan melindungi fail PDF, dan lain-lain. Anda boleh bekerja pada fail sehingga saiz 10 MB dan 100 halaman. (alat dalam talian)

PDFescape Alat ini menawarkan anda untuk melihat dan mengedit fail PDF

 

PDFsharp

Perpustakaan sumber terbuka yang membantu dalam membuat dokumen PDF dari mana-mana bahasa NET. Anda boleh mengubah suai, menggabungkan dan memecah fail PDF sedia ada, memasukkan halaman dari fail PDF sedia ada ke dalam dokumen PDF baru dan banyak lagi. (alat dalam talian)

PDFsharp An open-source library that helps in creating PDF documents from any .NET language.

 

CutePDF Writer

Membolehkan hampir semua aplikasi Windows untuk menukar kepada dokumen PDF berkualiti tinggi secara percuma. Anda juga boleh menggunakannya untuk mengedit, memaparkan, menggabungkan dan memecah fail PDF pada komputer anda. (alat desktop)

CutePDF Writer Membolehkan hampir semua aplikasi Windows untuk menukar kepada dokumen PDF

 

A-PDF INFO Changer

Alat yang sangat mudah, yang membolehkan anda mengedit sifat fail PDF, termasuk pengarang, tajuk, subjek, dan kata kunci. Ia tidak memerlukan Adobe Acrobat. (alat desktop)

convert pdf

 

Skim

Pembaca PDF yang penuh ciri dan penanda nota untuk OS X. Ia direka untuk membantu anda membaca dan memaparkan kertas saintifik dalam PDF. (alat desktop)

Skim A feature-filled PDF reader and note-taker for OS X. It is designed to help you read and annotate scientific papers in PDF. (desktop tool)

 

PDFTools 1.3

Aplikasi pengurusan PDF yang kuat yang boleh membantu anda menyulitkan, menyahsulit, menyatukan, memecahkan, menyembunyikan, membuat dan menyusun semula fail PDF. (alat desktop)

PDFTools 1.3 A powerful PDF management application that can helps you encrypt, decrypt, join, split, stamp, create and rearrange a PDF file. (desktop tool)

 

FPDF

FPDF adalah kelas PHP yang membolehkan untuk menjana fail PDF dengan PHP tulen secara percuma. Ciri-cirinya termasuk pemformatan dokumen, sokongan imej, menambah pautan dan warna dan mampatan halaman, dan lain-lain (alat desktop)

Lihat Juga :   Macam Mana untuk Enable "Hey Siri" pada iPhone anda
FPDF adalah kelas PHP yang membolehkan untuk menjana fail PDF dengan PHP tulen secara percuma

 

Sumatra

Aplikasi mudah alih ringan yang boleh berjalan dari folder awan, pemacu luaran, atau folder tempatan tanpa sebarang pemasangan yang diperlukan supaya anda boleh melihat fail PDF di mana sahaja. (alat desktop)

convert pdf Sumatra Aplikasi mudah alih ringan yang boleh berjalan dari folder awan, pemacu luaran, atau folder tempatan tanpa sebarang pemasangan yang diperlukan supaya anda boleh melihat fail PDF di mana sahaja. (alat desktop)

 

Foxit Reader

View dokumen PDF percuma, dengan saiz sangat kecil (hanya saiz muat 2.55M), kelajuan pelancaran cepat dan set lengkap ciri-ciri. (alat desktop)

Foxit Reader View dokumen PDF percuma, dengan saiz sangat kecil (hanya saiz muat 2.55M), kelajuan pelancaran cepat dan set lengkap ciri-ciri. (alat desktop)

 

Adobe Reader

Salah satu aplikasi pembaca PDF yang paling terkenal, ia membolehkan anda melihat, mencetak, menandatangani, dan mengototkan fail PDF dengan mudah. Ia juga menawarkan aplikasi mudah alih percuma untuk membaca dan mengedit fail PDF anda di mana sahaja. (alat desktop)

Adobe Reader Salah satu aplikasi pembaca PDF

 

Expert PDF Reader

Perisian pdf viewer percuma yang membolehkan anda melihat dan mencetak dokumen pdf pada sistem operasi windows. (alat desktop)

Expert PDF Reader Perisian pdf viewer percuma yang membolehkan anda melihat dan mencetak dokumen pdf pada sistem operasi windows. (alat desktop)

1 thought on “Macam Mana Edit/Convert PDF Tanpa Adobe Acrobat

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: