Touch & Go Visa Mungkin Boleh digunakan Tidak lama lagi

Touch & Go Visa

Lebih setahun menandatangani perkongsian strategik dengan Visa, Touch ‘n Go baru-baru ini telah mengesahkan bahawa ia akan melancarkan kad prabayar Visa fizikalnya menjelang separuh kedua Disember 2022. Memandangkan kita akan memasuki minggu terakhir tahun ini, beberapa butiran kad Visa baharu telah didedahkan melalui Soalan Lazim tersembunyi mereka yang diterbitkan dua minggu lalu.

Touch & Go Visa

Apabila kami melakukan sedikit penggalian menggunakan bar carian, disebutkan bahawa kad Touch ‘n Go Visa akan dibuka untuk permohonan daripada aplikasi Touch ‘n Go eWallet dan terbuka kepada individu yang berumur 18 tahun ke atas. Pengguna mesti melengkapkan proses eKYC (elektronik Kenali Pelanggan Anda) dan kini menetap di Malaysia. Setiap pengguna hanya berhak mendapat satu kad pada satu masa.

Adalah dinyatakan bahawa kad Visa ialah kad prabayar yang dipautkan kepada baki Touch ‘n Go eWallet anda. Ini bermakna anda hanya perlu memastikan terdapat baki yang mencukupi dalam TNG eWallet, sama seperti BigPay. Ambil perhatian bahawa kad Visa baharu tidak akan berfungsi sebagai “kad Touch ‘n Go”, jadi anda tidak boleh menggunakannya pada pembaca kad Touch ‘n Go.

Kad fizikal berfungsi di seluruh dunia di mana kad Visa diterima dan ia juga menyokong pembayaran tanpa sentuh melalui paywave. Seperti yang dijangkakan, pengguna boleh mengeluarkan wang tunai dengan kad Visa daripada ATM dengan logo rangkaian Visa Plus. Walau bagaimanapun, terdapat had 5 transaksi sehari pada RM1,000 setiap transaksi, sehingga maksimum harian RM5,000.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!