Touch ‘n Go Akan Melancarkan NFC-Enabled Card Untuk Reload E-Wallet

TouchnGo-NFC

Ketua Pegawai Eksekutif TNG Digital Ignatius Ong telah mendedahkan bahawa syarikat itu merancang untuk memperkenalkan versi baharu Touch ‘n Go fizikal dalam beberapa minggu. Kad yang dinaik taraf akan menampilkan teknologi komunikasi medan dekat (NFC) untuk akhirnya membolehkan keupayaan yang telah lama didambakan untuk memuatkan semula kad anda daripada apl eWallet TNG anda.

Kad baharu itu telah lama dibuat, dengan TNG pada mulanya mengumumkan bahawa mereka akan melancarkannya menjelang akhir tahun 2021. Ong berkata, teknologi kad yang digunakan sekarang sudan berusia 20 tahun itu tidak mempunyai keupayaan untuk menambah nilai terus daripada eWallet kerana ia memerlukan pembaca kad khusus atas sebab keselamatan.

Jika anda masih ingat, TNG sebenarnya telah melancarkan ciri tambah nilai kad melalui apps itu pada tahun 2018. Walau bagaimanapun, ia memerlukan pengguna untuk membawa kad mereka ke terminal khas untuk memindahkan tambah nilai mereka ke kad selepas menambah nilai daripada apps. Kaedah itu sangat tidak popular sehingga TNG menggantungnya tidak lama kemudian.

Ong tidak mendedahkan tarikh atau harga yang tepat untuk kad yang NFC Enable, tetapi pengguna mesti gembira dan tidak sambar untuk memiliki ciri tersebut selepas menunggu sekian lama. Pada masa ini, satu-satunya pautan terus antara kad dan apps ialah PayDirect, yang terhad kepada bayaran letak kereta dan tol. Selain daripada menaik taraf kad TNG, syarikat itu juga merancang untuk melancarkan kad prabayar Visa yang akan dikaitkan dengan eDompet anda.

(Sumber: Bernama)

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!