Touch n’ Go memperkenalkan ParkInsure: insurans tempat letak kereta luar jalan yang pertama.

Pernahkah anda mendengar tentang insurans tempat letak kereta? Hari ini menandakan kemunculan pertama insurans/takaful tempat letak kereta di luar jalan oleh syarikat tempatan Touch n’ Go. ParkInsure ialah nama ciri ini. Jadi adakah yang perlu anda fahami tentang ParkInsure?

Untuk makluman anda, individu yang menggunakan Touch ‘n Go untuk lokasi letak kereta boleh mengakses ParkInsure. Anda mesti membayar RM5 sebulan untuk fungsi ini. Dengan menyertai GOprotect, insurans/takaful digital pada Touch ‘n Go eWallet, anda boleh mengakses fungsi ini.

Selain itu, anda mempunyai pilihan antara insurans konvensional yang disediakan oleh Allianz Malaysia Berhad atau takaful oleh Zurich General Takaful Malaysia Berhad. Faedah ParkInsure termasuk pampasan sehingga RM70,000 untuk kematian akibat kemalangan atau hilang akibat kemalangan yang berlaku di kawasan tempat letak kereta. Selain itu, anda layak membayar balik sehingga RM1,500 untuk pecah kereta secara paksa di dalam tempat letak kereta serta faedah gangguan ragut sehingga RM1,500 untuk kejadian ragut dalam kawasan tempat letak kereta.

Jika kunci kereta anda hilang atau musnah dalam tempoh perlindungan, anda akan dibayar balik sehingga RM200 untuk kos kunci tersebut. Mengikut insurans tradisional, anda juga layak mendapat harga pembayaran balik pengangkutan sehingga RM200 jika anda perlu membayar pengangkutan hospital selepas kemalangan di dalam kompleks tempat letak kereta. Alan Ni, ketua pegawai eksekutif TNG Digital Sdn Bhd, berkata:

“Kami berbesar hati untuk mengumumkan pelancaran produk insurans/takaful terbaharu kami di GOprotect, yang menawarkan perlindungan insurans/takaful kemalangan peribadi kepada pengguna kami yang membayar tempat letak kereta dengan kad Touch ‘n Go. ParkInsure adalah tersendiri kerana ia menambah nilai kepada kad Touch ‘ n Go dengan meluaskan kegunaannya melangkau aktiviti mobiliti seperti tempat letak kereta, transit dan tol.

Lihat Juga :   Firma Crypto Luno akan menghentikan operasi di Singapura mulai Jun

Selepas anda mendaftar, anda boleh menyerahkan tuntutan dengan menghubungi talian hotline tuntutan 24 jam penanggung insurans. Dalam halaman “Dasar Saya” apl eWallet anda, anda juga boleh menjejaki dasar dan sijil. Semoga akan ada lebih banyak projek seperti ini di masa hadapan.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *