Twitter Blue: Anda kini boleh membayar untuk mendapatkan blue tick di Malaysia dan inilah harganya

Di bawah teraju Elon Musk, pengguna Twitter boleh mendapatkan blue tick yang disahkan pada profil mereka dengan mendaftar untuk yuran langganan Twitter Blue. Ciri ini akhirnya dilancarkan di Malaysia dengan kadar berbeza bergantung pada peranti dan tempoh langganan anda.

Jika anda menggunakan peranti iOS atau Android, Twitter Blue berharga RM50.00/bulan atau anda boleh menjimatkan 13% dengan menggunakan pelan tahunan yang berharga RM519.90/tahun. Walau bagaimanapun, jika anda mendaftar di laman web Twitter, ia jauh lebih murah iaitu RM35.00/bulan atau RM369.00/tahun.

Selain mendapat blue tick tambahan yang memberikan gambaran sebagai akaun tulen, Twitter Blue mendakwa untuk meningkatkan kedudukan anda dalam balasan dan hasil carian, serta mengurangkan iklan Twitter pada profil anda sebanyak separuh. Selain itu, pengguna Twitter Blue akan dibenarkan memuat naik video yang lebih panjang dengan kualiti 1080p. Pelanggan yang membayar juga boleh menikmati ciri Biru lain seperti Buat asal Tweet, Edit Tweet, Tema, Ikon Tersuai, folder Penanda Halaman dan akses awal kepada ciri baharu yang akan datang.

Yuran langganan bulanan Malaysia agak hampir dengan harga AS yang berharga USD 11 (kira-kira RM49.70) untuk peranti mudah alih dan USD 8 (kira-kira RM36.14) untuk web. Twitter Blue kos lebih tinggi di negara lain seperti United Kingdom dan Australia.

Harga Langganan

twitter blue : blue tick

Adakah anda akan membayar untuk Twitter Blue? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *