Twitter Blue diberi keutamaan dalam conversations dan boleh upload video sehingga 60 minit

Twitter Blue telah memberi beberapa faedah baharu untuk pelanggannya termasuk “kedudukan yang diutamakan dalam perbualan” dan muat naik video sehingga 60 minit. Kedua-dua ciri itu dijanjikan oleh Elon Musk bulan lepas apabila dia berkata pelanggan Blue yang membayar $8 sebulan akan mendapat “priority in replies, mentions & search”  dan keupayaan untuk menyiarkan video yang panjang.

Keutamaan ini berkuat kuasa, dengan halaman sokongan menyatakan bahawa “this feature prioritizes your replies on Tweets that you interact with.” 

Sokongan Twitter berkata sebelum ini bahawa kedudukan keutamaan akan “membantu menurunkan keterlihatan penipuan, spam dan bot.” Walau bagaimanapun, sesetengah pengguna telah menyatakan kebimbangan bahawa sistem baharu akan mengurangkan pengalaman untuk pengguna yang tidak membayar, atau keutamaan berbayar mungkin membantu penghantar spam, troll dan lain-lain menguatkan mesej mereka.

Peraturan video baharu akan memanjangkan durasi video dari 10 minit dan 512MB kepada 60 minit dan 2GB pada resolusi sehingga 1080p, walaupun hanya di web — peraturan 10 minit masih terpakai kepada pengguna Android dan iOS. 

Musk berkata bahawa Twitter akhirnya akan membayar pencipta video yang dimuat naik, dengan menyatakan bahawa ia mungkin melebihi potongan 55 peratus yang ditawarkan YouTube. Walau bagaimanapun, ia tidak menyatakan sama ada ia akan dilakukan dengan iklan atau cara lain.

Lihat Juga :   MENGAPA GOOGLE MEMBAYAR APPLE BILION DOLLAR SETIAP TAHUN

Sumber : Edgedget

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!