Ujian beta Permainan Google Play Games dibuka untuk Windows

google play game pc windows

Google kini sedang menguji Google Play Games pada Windows, jadi pengguna boleh bermain permainan telefon pintar dalam PC.

Google membuka pendaftaran untuk menguji Permainan Google Play pada PC sebagai beta. Kehadiran Google Play Games untuk Windows PC adalah rancangan syarikat sejak Disember lalu. Semasa The Game Awards 2021, Google mendedahkan ia akan membawakan Permainan Google Play ke PC Windows tahun ini.

Menurut laporan daripada Digital Trends (20/1), ujian tidak membawa semua permainan dalam katalog Google Play. Walau bagaimanapun, beta terhad ini menjanjikan akses ujian awal kepada beberapa permainan telefon pintar popular, termasuk Mobile Legends: Bang Bang, Summoners War, State of Survival: The Joker Collaboration dan Three Kingdoms Tactics.

Melalui siaran di saluran YouTube rasmi Google Play Games, syarikat itu mempamerkan pengalaman video yang menjanjikan pengguna akan menikmati “sesi permainan yang lancar dan mengasyikkan tidak kira sama ada menggunakan telefon, tablet, Chromebook dan PC Windows.”

Kemajuan dan pencapaian akan di sync secara terus apabila permain bertukar peranti dan pemain boleh memperolehi Play Points untuk aktiviti Permainan Google Play pada PC dan juga pada telefon pintar.

Memandangkan masih terdapat banyak permainan yang perlu dioptimumkan untuk Windows, Google membuka tapak pembangunan baharu. Tapak ini membenarkan pembangun permainan Android mengetahui lebih lanjut tentang Permainan Google Play dan cara mengoptimumkan permainan untuk permainan merentas platform.

Ujian itu pada masa ini hanya tersedia di 3 negara, iaitu Korea, Taiwan dan Hong Kong, tetapi Google mengatakan ia akan berkembang ke lebih banyak negara tidak lama lagi. Syarikat itu berharap untuk menjadikan semua produk dan perkhidmatannya berfungsi lebih baik akan masa akan datang.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!