5 Video Conferencing Terbaik

video conferencing terbaik

Video Conferencing Terbaik

Dalam siaran ini, saya ingin membentangkan 5 video conferencing terbaik untuk menguruskan sistem sembang, untuk sembang satu-satu dan satu pasukan. Terdapat banyak produk percuma dalam senarai dan bahkan beberapa produk berbayar yang boleh menawarkan lebih daripada sekadar pesanan segera.

Walau bagaimanapun, setiap alat komunikasi berbeza dan anda perlu membaca untuk mencari alat yang paling sesuai dengan keperluan anda. Mari kita lihat.

 

1. Slack 

video conferencing terbaik

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Slack telah menjadi bintang utama untuk aplikasi sembang pasukan, terutama untuk syarikat yang mempunyai budaya kerja yang jauh. Sangat diilhamkan oleh IRCQ di mana ia mengelompokkan perbualan melalui saluran, dan anda juga boleh mempunyai saluran peribadi.

Slack membolehkan anda berkongsi fail dan menyematkan foto atau jenis media lain melalui salah satu aplikasi untuk web, mudah alih, atau komputer desktop. Selain itu, anda boleh mengintegrasikan Slack dengan aplikasi luaran seperti Kalendar Google, Gmail, Jira, Github dan Gitlab, dan banyak lagi.

Slack dilengkapi dengan rancangan peringkat Percuma dengan beberapa ciri terhad tetapi harus mencukupi untuk kebanyakan organisasi kecil atau permulaan. Sekiranya anda memerlukannya ciri-ciri premium seperti Panggilan kumpulan dengan perkongsian skrin, aplikasi tanpa had, dan akaun tetamu dan saluran bersama, anda boleh mendapatkan pilihan berbayar dengan $ 8 / pengguna / bulan.

 

2. Basecamp

basecamp

Di antara banyak projek lain dalam talian, Basecamp telah menjadi pilihan yang sangat baik untuk syarikat berasaskan Internet. Perkhidmatan basecamp membolehkan pengurus memberikan tugas, nota kumpulan, muat turun fail, dan juga sembang kumpulan. Ini adalah kaedah yang kuat untuk mengatur sebarang projek dalam talian dengan sebilangan besar orang.

Dengan Basecamp, anda memecah kerja anda menjadi projek yang berasingan. Setiap projek mengandungi semua yang berkaitan dengan kerja yang sedang dijalankan; semua orang yang terlibat, setiap perbincangan, setiap dokumen, fail, tugas, tarikh penting, dll.

Lihat Juga :   5 Halaman Web untuk Edit Video Online

 

3. Zoom

video conferencing terbaik

Zoom adalah pilihan yang popular untuk mengadakan pertemuan atau persidangan video. Ia terkenal dengan kebolehpercayaannya berbanding platform lain dan menjadikannya sangat mudah untuk menyertai mesyuarat.

Daripada membuat akaun Zum atau melangkah melalui beberapa langkah untuk mengambil bahagian dalam persidangan video, orang yang dijemput boleh mengklik pautan yang disediakan dalam jemputan dan menentukan namanya, dan semuanya sudah siap. Mereka boleh bergabung dari laman web atau aplikasi desktop.

Semasa wabak COVID-19, Zoom telah memainkan peranan penting dalam menyediakan kemudahan bagi banyak orang untuk bekerja dari rumah. Ramai pelajar dan guru menggunakannya untuk homeschooling, dan banyak syarikat menggunakannya untuk berhubung dengan pekerja mereka yang bekerja dari rumah untuk pertama kalinya.

 

4. Google Meet

google meet

Google Meet adalah cara mudah untuk mencari perbualan dengan satu orang atau sekumpulan orang. Google Hangouts dan produk sembang Google yang lain dapat menampung hanya 25 orang dalam satu kumpulan sembang, Google Meet ditujukan untuk perniagaan dan dengan itu sendiri dan menjadi tuan rumah sebanyak mungkin orang.

Ia berfungsi sama seperti Zoom; anda boleh menjemput pengguna dalam akaun GSuite atau jemputan pengguna kepada orang luar dengan ID rapat rahsia untuk keperluan. Ia disediakan sebagai sebahagian daripada produk GSuite, jadi sayangnya tidak ada pilihan percuma yang tersedia untuk Google Meet.

5. Microsoft Teams

microsoft teams

Seperti namanya, Microsoft Teams adalah platform sembang dan kolaborasi dari Microsoft yang dirancang untuk semua jenis kumpulan. Sebagai sebahagian daripada barisan Microsoft, Microsoft Teams disambungkan ke produk lain, termasuk Office 365.

Pasukan Microsoft menyediakan rancangan peringkat percuma dengan ciri-ciri yang sangat murah hati. Pelan percuma sudah dapat mengadakan sembang berkumpulan dan alat dengan pesan sembang tanpa had, akses tamu, panggilan video, dan audio, dan akses ke versi web Word, Excel, dan PowerPoint.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: