Jun 24, 2021
Bixby

Anda Mungkin Dapat Unlock Samsung Galaxy S21 Dengan Suara Anda

unlock voice samsung

Menurut laporan, Samsung boleh menjadikan suara (melalui Bixby) sebagai pilihan unlock biometrik.

Terdapat banyak cara untuk membuka kunci telefon pintar. Terdapat standbys seperti menaip pin dan menggunakan corak untuk membuka peranti. Anda juga boleh menggunakan biometrik seperti cap jari atau wajah anda untuk unlock screen tanpa memasukkan kod.

Menurut laporan dari SamMobile, Samsung mungkin menambahkan ciri pada phonenya untuk menggunakan suara anda melalui Bixby untuk membuka kunci telefon pintar Galaxy S21 generasi berikutnya. Ini akan memberi anda cara paling cepat untuk membuka kunci peranti anda.

Voice Unlock Pada Samsung Galaxy S21

Sekiranya khabar angin itu benar, Samsung merancang untuk melancarkan ciri ini sebagai salah satu ciri eksklusif untuk Galaxy S21 yang belum diumumkan bila akan dilancarkan. Ini tentunya akan menjadi kaedah bagi syarikat untuk menarik orang untuk membeli telefon terbarunya.

Voice unlock di Galaxy S21 bukan kali pertama diperkenalkan oleh Samsung menggunakan Bixby untuk membuka kunci telefon pintarnya. Sebelum ini ciri ini ditawarkan kepada di telefon pintar Galaxynya (beberapa tahun yang lalu). Kemudian Samsung membuang fungsi tersebut, tetapi nampaknya ia membawanya kembali dengan telefon terbarunya nanti.

Malangnya, laporan itu tidak menunjukkan bagaimana fungsi voice unlock Bixby akan berfungsi. Mungkin ianya boleh berfungsi seperti cara lama di mana anda boleh membuka lock pada phone dengan mengucapkan Hai, Bixby, atau mungkin anda perlu menyebut kata laluan khusus untuk membukanya.

Adakah Voice Unlock Selamat?

Penting untuk diambil perhatian, bahawa menggunakan suara anda untuk membuka telefon anda bukanlah pilihan yang paling selamat. Sesiapa yang mempunyai rakaman suara anda mungkin dapat masuk ke dalam telefon anda.

Walau bagaimanapun, sebilangan pengguna bersedia untuk mengabaikan sedikit keselamatan untuk kemudahan penggunaan harian, dan itulah yang boleh akan di bawah oleh Samsung pada Galaxy S21.

 

Macamamana my

Berpengalaman dan mempunyai minat mendalam di dalam Internet marketing, Web Development, internet & teknologi dan berkaitan gajet.

View all posts by Macamamana my →

Leave a Reply

%d bloggers like this: