Wanita dari US ini sangat tidak suka kuman sehingga dia menyewa pasar raya selama sejam untuk membeli-belah.

Seorang wanita yang tidak suka kuman berkata bahawa dia menyewa pasar raya selama sejam seminggu untuk membeli-belah tanpa “other germy people“. Tambahnya, hanya seorang pekerja dibenarkan berkhidmat dan mereka perlu memakai sut hazmat penuh dan pelindung muka.

Pandemik coronavirus telah membuatkan kita sedar tentang mencuci tangan dengan kerap dan membersihkan benda-benda di sekeliling kita dengan kerap. Tetapi seorang wanita telah membawa kesedaran ke tahap yang baru untuk kekal bebas kuman.

Emma, ​​dari AS, berkata bahawa dia dan suaminya Lucas menyewa pasar raya untuk diri mereka sendiri untuk membeli-belah dengan aman.

Pasangan itu menyiarkan tentang kehidupan mereka dan bayi perempuan mereka Crete di akaun TikTok mereka @itsacretelife.

 

Keluarga ini telah melakukan beberapa langkah yang melampau untuk mengelakkan kuman. Mereka tidak menaiki kapal terbang, mereka tidak pergi ke rumah orang lain dan mereka tidak pergi ke restoran. Dan mereka menyewa pasar raya selama sejam, seminggu sekali – supaya mereka tidak perlu pergi berhampiran orang lain.

“Kami pergi membeli-belah sama seperti orang lain, kami adalah orang biasa. Kami sebenarnya cukup kaya, kami menggunakannya untuk kelebihan kami. Kami sebenarnya menyewa kedai runcit selama satu jam, satu hari seminggu sebelum ia dibuka,” Emma berkata.

Dia menambah, “Kami telah membayar kedai runcit untuk membersihkan segala-galanya dan biarkan kami menjadi satu-satunya orang di sana membeli-belah supaya kami tidak perlu berada di sana membeli-belah dengan orang lain yang berkuman. Dan kami juga melakukan ini supaya Crete dapat menikmati pengalaman hidup.”

“Jadi ya, kami pergi membeli-belah, kami tidak gila, kami sama seperti orang lain,” tegas Emma.

Lihat Juga :   Malaysia Menyenarai Hitam Tujuh Negara Afrika Atas Kebimbangan Varian Omicron

Jika anda tertanya-tanya berapa kos untuk menyewa pasar raya itu, Emma tidak mendedahkan harga yang tepat tetapi menjelaskan bahawa mereka bernasib baik untuk berbuat demikian kerana mereka kaya.

Dia menjelaskan, “sebenarnya lebih murah untuk menyewakannya selepas ia ditutup pada waktu malam tetapi itu tidak sesuai jadual kami.”

Dia menyambung, “Kami hanya membenarkan seorang pekerja di sana untuk membawa kami keluar pada akhirnya dan mereka perlu memakai sut hazmat penuh dan pelindung muka sepanjang masa.”

Netizen ingin tahu apa yang pasangan itu lakukan untuk bekerja sehingga mampu membeli pengalaman peribadi sedemikian.

Emma mengakui, “Kami menjadi kaya dengan tiket loteri yang dimenangi Luke ketika dia berumur 19 tahun. Di antara itu dan pelaburan yang bijak, kami tidak perlu bekerja. Kami menghabiskan masa kami untuk membuat kehidupan yang menyenangkan untuk Crete… membina taman permainan yang besar untuknya, mengembara Perkhemahan Crete dll.”

Apabila ditanya ‘apakah yang dilakukan oleh keluarga germophobia anda secara berbeza daripada yang lain?’, dia berkata, “Kami TIDAK germaphobia…kami hanya tidak suka kuman. Kami tidak menggunakan tandas awam (kasar). Dan kami tidak’ t tinggal di hotel. Atau pergi ke rumah orang lain.”

Sumber : timesnownews.com

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: