Wanita di India melindungi anak-anaknya jatuh ke landasan keretapi

Seorang wanita dan dua anaknya di India secara ajaib terselamat selepas kereta api melintasi mereka di sebuah stesen kereta api di negeri timur Bihar.

Video kejadian pada Sabtu (24 Dis) menunjukkan wanita itu membongkok di atas anak-anaknya di landasan kereta api ketika kereta api meluncur laju melalui stesen itu.

Ketiga-tiga mereka terselamat tanpa calar, lapor agensi berita NDTV, memetik pegawai.

Menurut NDTV, wanita itu dan anak-anaknya berada di Stesen Kereta Api Barh Bihar untuk menaiki Vikramshila Express – perkhidmatan kereta api yang menghubungkan Bhagalpur, sebuah bandar di Bihar, ke ibu kota New Delhi – bersama keluarganya.

Bagaimanapun, wanita itu dan dua anaknya telah ditolak dari platform dan jatuh ke landasan apabila sekumpulan besar penumpang bergegas menaiki kereta api.

Dalam video itu, selepas kereta api laju meninggalkan stesen, penumpang yang panik berlumba-lumba menyelamatkan mereka bertiga, menarik mereka kembali ke platform.

Pegawai tempatan juga berkata suami wanita itu, yang terpisah daripada keluarganya, melompat dari kereta api dan berlari semula ke stesen.

NDTV melaporkan wanita itu dan anak-anaknya dihantar ke hospital berdekatan untuk pemeriksaan kesihatan dan keadaan mereka stabil.

About Author

Lihat Juga :   Peranti yang Disokong iOS 16 dan iPadOS 16

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!