Waze tidak lama lagi akan membenarkan anda mencari stesen pengecas EV

EV Charger Waze

Waze telah menambah navigasi terbaharu untuk memudahkan kita mencari stesen pengecas kenderaan elektrik, seperti mana yang terdapat pada Google Map. Ciri ini, yang akan dilancarkan secara global dalam beberapa minggu akan datang, akan membolehkan pengguna memasukkan EV dan jenis plug mereka, kemudian mencari pengecas yang sesuai di sepanjang laluan mereka.

Google Map ialah yang pertama berfungsi melalui mobile phone. Anda boleh mencari stesen menggunakan apps Google Map.

Waze berkata Editor Peta tempatannya dalam Komuniti Wazenya akan menyemak dan mengemas kini data dalam realtime lokasi EV charger tersebut, dan ini dapat memastikan maklumat yang tepat dan komprehensif pada setiap masa. Syarikat itu mengambil pendekatan yang serupa dengan PlugShare, aplikasi berpusat EV yang turut menggunakan data sumber dari pengguna untuk lokasi dan ketersediaan pengecasan EV.

Seperti Google Map pada kereta yang dilengkapi GAS (seperti Volvo XC40 Recharge dan C40 EV), Waze nampaknya dapat menunjukkan pengecas berdasarkan kelajuan pengecasannya (Sederhana, Cepat atau Sangat Cepat). Anda juga akan dapat melihat bilangan plug yang tersedia, serta kelajuan pengecasan setiap satu dalam kilowatt.

About Author

Lihat Juga :   Twitter Blue: Anda kini boleh membayar untuk mendapatkan blue tick di Malaysia dan inilah harganya

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!