WhatsApp Akan Berhenti Beroperasi pada iPhone dengan iOS 10 dan 11 pada 24 Oktober 2022

senatai phone yang tidak boleh menggunakan whatsapp 2021

WhatsApp merancang untuk menghentikan sokongan perkhidmatan apps chating mereka untuk peranti iPhone yang masih menggunakan iOS 10 dan 11.

Dipetik dari WABetaInfo, Isnin (23/5/2022), sejumlah pengguna iPhone diminta untuk mengemas kini OS terbaru mereka jika ingin menggunakan WhatsApp.

Dikatakan bahawa pengguna iPhone dengan iOS 10 dan 11 tidak lagi boleh menggunakan perkhidmatan WhatsApp selepas 24 Oktober 2022.

Dalam halaman web FAQ WhatsApp, syarikat mengesyorkan bahawa pengguna Apple HP menggunakan iPhone dengan iOS 12–sekurang-kurangnya.

Oleh sebab itu, pengguna iPhone 5 dan 5c diminta menukar telefon bimbit mereka kepada model baharu memandangkan kedua-dua iPhone sudah agak lama dan tidak dapat update untuk iOS terbaru.

Untuk pengguna iPhone 5s, iPhone 6 atau iPhone 6s, mereka masih boleh menggunakan WhatsApp pada peranti Apple mereka tanpa sebarang masalah.

Sebelum ini, syarikat itu dikhabarkan akan melancarkan ciri WhatsApp baharu. Ciri yang dimaksudkan ialah, WhatsApp membawakan pratonton pautan ke status kemas kininya.

Pada masa ini apabila orang meletakkan link atau pautan dalam kemas kini status, pengguna lain tidak boleh klik pada link tersebut.

Walau bagaimanapun, melalui kemas kini yang dilihat oleh WABetaInfo, laporan beta terbaharu untuk pelbagai peranti pelanggan, WhatsApp sedang berusaha untuk menjana pratonton untuk pautan, apabila ia dikongsi sebagai kemas kini status.

About Author

Lihat Juga :   Macam Mana Nak Jadi AirAsia Ride

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!