WhatsApp akan menyokong panggilan sehingga 32 orang

whatsapp call 32 orang

Platform pemesejan popular Meta, WhatsApp, telah memperkenalkan ciri baharu dan mendapat permintaan yang tinggi untuk versi Betanya.

Syarikat itu baru-baru ini mengesahkan bahawa banyak ciri baharu akan datang ke WhatsApp seperti peningkatan saiz fail, reaksi emoji, dan keupayaan untuk menyembunyikan kenalan terakhir yang dilihat.

Melaporkan daripada Gizmochina (23/4), kini melaporkan bahawa WhatsApp akan mula melancarkan kemas kini kepada versi iOS yang merangkumi panggilan sehingga 32 orang, antara muka panggilan yang dikemas kini, format waveform dan penambahbaikan lain. Kemas kini ini akan datang ke binaan langsung WhatsApp pada iOS.

whatsapp call 32 orang

Sehingga kini, WhatsApp telah membenarkan pengguna membuat panggilan telefon berkumpulan dengan beberapa orang pada masa yang sama. Perbualan suara dalam kumpulan sebelum ini boleh mengendalikan sehingga lapan orang, tetapi WhatsApp kini melancarkan kemas kini baharu yang membenarkan sehingga 32 peserta.

Panggilan suara sehingga 32 orang boleh dibuat dalam kumpulan WhatsApp. Platform ini juga telah mengubah suai cara peserta dipaparkan pada skrin untuk disesuaikan dengan ahli tambahan. Imej bentuk gelombang digunakan untuk memberi isyarat kepada pengguna WhatsApp yang sedang dalam perbualan.

Ciri baharu ini disertakan dengan versi terkini 22.8.80 dan bersaiz 109.7 MB untuk iPhone. Pengguna Android juga dijangka mendapat kemas kini serupa tidak lama lagi dengan ciri baharu ini, tetapi ia tidak akan tersedia pada klien desktop.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!