WhatsApp kini telah membolehkan untuk menghantar imej HD.

Samsung Galaxy Ace 2 ,Samsung Galaxy Core ,Samsung Galaxy S2 ,Samsung Galaxy S3 Mini ,Samsung Galaxy Trend II ,Samsung Galaxy Trend Lite ,Samsung Galaxy Xcover 2

Nampaknya WhatsApp kini melaksanakan sepenuhnya ciri yang membolehkan pengguna menghantar gambar berkualiti tinggi kepada orang lain selepas pertama kali ditemui dalam ujian pada bulan Jun. Mark Zuckerberg, Ketua Pegawai Eksekutif Meta, membuat pengumuman itu di Facebook. Meta juga menyatakan bahawa sokongan untuk video HD akan tersedia tidak lama lagi.

Jangan risau jika telefon pintar anda masih belum menyokong imej HD. Nampaknya buat masa ini, pengguna Android akan menerima fungsi itu terlebih dahulu kerana WhatsApp kini menyebarkannya kepada pelanggannya di seluruh dunia dalam beberapa minggu akan datang. Beberapa daripada kami di pejabat SoyaCincau kini boleh berkongsi imej dalam definisi tinggi, namun walaupun perisian telah dikemas kini, pengguna iPhone masih tidak dapat berbuat demikian.

Berikut ialah cara menghantar gambar dalam HD kepada anda yang sudah mempunyai fungsi tersebut. Anda boleh memilih Foto & Video daripada menu lampiran apabila anda membuka tetingkap sembang anda dengan orang yang anda mahu hantar gambar itu. Pilih imej yang anda ingin hantar kepada penerima seperti biasa, tetapi sebelum anda menghantarnya, gunakan togol ‘HD’, yang merupakan salah satu pilihan pengeditan, di bahagian atas skrin. Apabila anda mengetik padanya, anda akan melihat peleraian foto itu dan pilihan untuk menghantarnya dalam HD atau kualiti biasa.

Lihat Juga :   iOS dan iPadOS 15.4, Plus macOS 12.3, Tersedia Sekarang

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!