WhatsApp Memudahkan Chat Dengan Nombor Baharu

WhatsApp Memudahkan Berbual Dengan Nombor Baharu

WhatsApp nampaknya sedang mengusahakan ciri baharu yang memudahkan anda memulakan chat dengan nombor yang tiada dalam senarai kenalan anda. Malah, ciri ini membolehkan anda memulakan sembang dengan nombor baharu terus dari sembang lain, menurut WABetaInfo.

Buat masa ini , bila ada klik pada nombor telefon yang dihantar melalui chat di WhatsApp akan membawa anda terus ke apps dail, jadi anda boleh menghubungi nombor itu atau menyimpannya ke comtact anda. Perubahan baru nanti, anda akan dapat melihat satu skrin/mesej dialog pop timbul untuk menyemak sama ada nombor itu telah ada akaun WhatsApp atau tidak dan memberi anda pilihan untuk memulakan sembang dengan segera.

WABetaInfo menyatakan bahawa ciri ini sedang dilancarkan kepada sebilangan pengguna Android beta terpilih. Oleh itu, mungkin mengambil sedikit masa sebelum kami melihat ia dilancarkan kepada semua pengguna tetapi kami tidak fikir menunggu itu akan menjadi lama.

WhatsApp telah membuat beberapa peningkatan besar sejak akhir-akhir ini, dengan penambahan alat baharu untuk pemesejan suara. Platform ini juga sedang menguji had saiz perkongsian fail 2GB baharu, tinjauan kumpulan dan malangnya, sandaran tidak lama lagi boleh dikecualikan daripada kuota storan Google Drive anda.

(Sumber: WABetaInfo.)

Lihat Juga :   Apple akan mengeluarkan dua produk baharu di WWDC 2022

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!