Android 11 akan menawarkan ciri Wireless Android Auto

wireless android auto tanpa wayar

Android Auto Tanpa Wayar

Setelah Android 11 dilancarkan, senarai telefon yang boleh menggunakan Android Auto tanpa wayar akan bertambah banyak. Google telah mengemas kini halaman Soalan Lazim Android Auto (seperti yang dilihat oleh 9to5Google) untuk menambahkan bahawa hampir semua peranti yang dipasang dengan OS mudah alih yang akan datang akan mempunyai keupayaan untuk menyambung ke sistem hiburan dalam kereta yang serasi tanpa wayar.

Halaman yang dikemas kini juga menyatakan bahawa telefon anda mesti menyokong WiFi 5GHz agar sambungan tanpa wayar berfungsi. Sebilangan besar telefon pintar moden sudah dapat melakukannya, jadi anda tidak akan menghadapi masalah melainkan anda mempunyai peranti jarak jauh atau yang lebih rendah hingga pertengahan, yang sebahagiannya hanya dapat menyambung ke WiFi 2.4GHz. 

 

android auto

Gergasi teknologi (Google) melancarkan mod tanpa wayar untuk Android Auto pada tahun 2018, tetapi sokongan untuk ciri itu agak terhad. Selain dari fakta bahawa pembuat kenderaan anda mesti telah melancarkan keserasian tanpa wayar ke sistem hiburan anda, anda juga mesti memiliki telefon yang serasi. Hanya pemilik Pixel dan Nexus yang dapat menggunakan fitur ini ketika pertama kali tersedia, walaupun Samsung melancarkan kemas kini tahun lalu. Di samping itu, hanya sebilangan kenderaan yang menawarkan sokongan Android Auto tanpa wayar pada masa ini, dengan Ford dan BMW mengumumkan kemampuan untuk model semasa dan akan datang tahun lalu.

Lihat Juga :   7 cadangan untuk smartphone 5G murah daripada Samsung ke Vivo

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: