Xiaomi 13 sah akan dilancarkan pada 11 Disember ini, berikut adalah spesifikasi yang bocor

Xiaomi pada asalnya dijadualkan akan diumumkan siri Xiaomi 13 pada 1 Disember di China. Bagaimanapun, mereka menangguhkan acara itu kerana berita sedih yang menimpa bekas pemimpin China Jiang Zemin.

Akaun Xiaomi Weibo dan laman web rasmi untuk China masih belum mengesahkan tarikh pelancaran baharu untuk siri Xiaomi 13. Bagaimanapun, screenshot  daripada aplikasi Mi Store kini tersebar di Weibo menunjukkan barisan Xiaomi 13 sedia untuk dilancarkan pada 11 Disember.

Menurut Gizmochina (7/12), screenshot menunjukkan bahawa acara pelancaran akan diadakan pada pukul 19:00 waktu tempatan. Selain daripada siri Xiaomi 13, syarikat itu dijangka akan memperkenalkan beberapa produk, seperti MIUI 14, Xiaomi Watch S2, Xiaomi Buds 4, dan Xiaomi Mini Host, yang akan menjadi PC desktop pertama syarikat itu.

Khabar angin telah mendedahkan banyak maklumat mengenai siri Xiaomi 13. Difahamkan model ‘biasa’ akan hadir dengan skrin rata AMOLED E6 bersaiz 6.36 inci. Model ini akan datang dengan pilihan reka bentuk kulit dan kaca. Sebaliknya, Xiaomi 13 Pro akan mempunyai paparan AMOLED QHD+ 6.73 inci dengan tepi melengkung. Kedua-dua telefon akan menyokong kadar penyegaran 120 Hz. Model Pro akan datang dalam pilihan kulit dan seramik.

Xiaomi 13 dan 13 Pro akan dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 2, LPDDR5x RAM dan storan UFS 4.0. Model bukan Pro akan memuatkan bateri 4,500 mAh dengan pengecasan pantas 67W, manakala model Pro akan menampilkan bateri 4,820 mAh dengan pengecasan pantas 120W. Varian Pro juga akan menawarkan pengecasan tanpa wayar 50W.

Lihat Juga :   iPhone akan berfungsi sebagai kamera web

Xiaomi 13 mempunyai tiga kamera 50 megapiksel (utama), 12 megapiksel (ultra lebar) dan 10 megapiksel. Varian Pro akan mempunyai sistem tiga kamera 50 megapiksel (utama), 50 megapiksel (ultra lebar) dan 50 megapiksel (telefoto). Kedua-dua telefon ini dijangka hadir dengan sistem pengendalian Android 13 yang dibalut antara muka pengguna MIUI 14.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *