Xiaomi Mi 11 akan menjadi telefon Snapdragon 888 pertama, dan ia dilancarkan tidak lama lagi

Xiaomi Mi 11 akan menjadi telefon Snapdragon 888 pertama, dan ia dilancarkan tidak lama lagi

Xiaomi sering menjadi syarikat pertama yang melancarkan telefon dengan pemproses Qualcomm Snapdragon baru (walaupun hanya satu atau dua minggu), dan Snapdragon 888 yang baru tidak akan terkecuali.

xiomi 11

Syarikat itu mengumumkan di Weibo (melalui Android Central) bahawa ia akan melancarkan telefon terbarunya, Xiaomi Mi 11, pada 28 Disember di sebuah acara di China. Xiaomi juga mungkin akan melancarkan versi telefon yang lebih hebat, yang iaitu Mi 11 Pro, pada acara yang sama.

Kedua-dua telefon ini mempunyai perbezaan yang dikuasakan oleh cip Qualcomm paling kuat yang pernah ada, Snapdragon 888. Kita mungkin akan melihat cip yang sama dalam beberapa varian telefon utama Samsung yang akan datang, Galaxy S21, yang kemungkinan akan dilancarkan pada bulan Januari.

Syarikat itu tidak mendedahkan lebih banyak perincian mengenai telefon ini selain mengatakan bahawa mereka akan membawa “banyak kejayaan luar biasa”.
Rumor mengatakan bahawa Mi 11 akan mempunyai paparan QHD + AMOLED dengan kadar penyegaran 120Hz, kamera utama 50 megapiksel, pengecasan 50W pantas, dan bateri 4,780mAh.

Mi 11 Pro pula mungkin akan mempunyai paparan dan kelajuan pengecasan yang sama, tetapi ia akan mempunyai bateri 4,970mAh yang sedikit lebih besar, serta kamera utama 108 megapixel.

Xiaomi belum mengumumkan tarikh pelancaran global kedua-dua telefon ini, tetapi kemungkinan akan berlaku pada bulan Januari.

Anda boleh melihat senarai terkini telefon di Store rasmi xiomi di shopee

Xiaomi Official Store

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!