Xiaomi Smart Cooking Robot Malaysia: Saingan Thermomix ini akan memasak semua makanan anda pada harga RM4,599

Xiaomi Smart Cooking Robot

Selama beberapa dekad, Thermomix telah menguasai pasaran untuk peralatan memasak semua-dalam-satu (All-in-One), menjadikannya pilihan utama bagi mereka yang mempunyai masa terhad untuk menyediakan makanan. Tetapi ia kini menghadapi pencabar baharu iaitu Xiaomi dengan Robot Memasak Pintarnya, yang didakwa syarikat itu boleh menyediakan sebarang hidangan menggunakan pelbagai alat pemanasan, pemotongan dan pengadunan yang serupa.

Harga Xiaomi Smart Cooking Robot Di Malaysia dan ketersediaan

Xiaomi Smart Cooking Robot berharga RM4,599, yang, walaupun pasti mahal, jauh lebih murah daripada RM7,488 Thermomix TM6. Seperti perkakas rumah pintar syarikat yang lain, ia kini tersedia untuk dibeli daripada kedai Xiaomi yang sah dan peruncit rasmi, serta kedai Shopee dan Lazada rasmi.

Spesifikasi dan ciri Robot Memasak Pintar Xiaomi

Seperti Thermomix, Robot Memasak Pintar menggunakan dua teknologi utama. Yang pertama ialah gegelung pemanasan 1,200W 3D yang dibina ke dalam periuk keluli tahan karat tiga lapisan, membolehkan yang kedua meningkat sehingga 180ºC, yang dikatakan Xiaomi cukup panas untuk menggoreng.

Yang kedua ialah motor elektrik keengganan 500W yang boleh berputar sehingga 12,000rpm, memacu bilah yang boleh mengisar dan memotong bahan apabila berputar ke satu arah dan mencampurkannya ke arah yang lain. Ia juga boleh menguli doh dengan memutarkan bilah ke arah yang berbeza. Fungsi pembersihan terbina ke dalam perkakas, membolehkan anda mencuci buah-buahan, sayur-sayuran, daging dan periuk itu sendiri, hanya dengan menuang air ke dalamnya.

Xiaomi mendakwa periuk itu boleh melakukan 35 fungsi, termasuk menggoreng, memasak perlahan, mengukus, memasak nasi, menapai, mengisar daging, merebus dan pemprosesan makanan. Anda juga boleh membuat kopi, susu soya, makanan bayi, jus dan yogurt, antara lain.

Lihat Juga :   HONOR X6 Akan Tersedia Di Malaysia Pada 7 Oktober Dengan Harga RM599

Menjana semua ini ialah cip CookingIoT yang boleh mengira suhu memasak, masa dan kelajuan kacau untuk setiap hidangan. Pengguna boleh mengawal perkakas menggunakan tombol berputar dan skrin sentuh lapan inci yang besar, memberikan mereka akses kepada lebih 200 resipi dalam talian dan membenarkan mereka mengemas kini perisian melalui udara.

Selain itu, Robot Memasak Pintar dilengkapi dengan penimbang yang terbina di dalamnya—anda boleh mengukur bahan sehingga hanya 1g. Selain daripada periuk itu sendiri, Robot Memasak Pintar juga dilengkapi dengan beberapa aksesori untuk membantu memasak anda, termasuk para pengukus dan pengukus, dulang tangkap cecair, cawan penyukat, bakul jaring dan pemukul.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!