YouTube Premium yang Akan Datang Mungkin Lebih Murah

Youtube Premium Lite Malaysia harga Murah

YouTube Premium adalah pilihan yang tepat jika anda tidak suka melihat iklan dalam youtube yang agak menyusahkan. Tetapi kira-kira $12 adalah jumlah langganan perkhidmatan sebulan. Harga termasuk akses ke Muzik YouTube, Offline Download, dan background playback. Tetapi untuk orang lain yang tidak menginginkan tambahan tersebut, harga langganan semasa mungkin terlalu mahal.

Di Malaysia, harga Youtube Premium adalah 17.90/sebulan. Manakala untuk package Family adalah 26.90/sebulan bagi 5 ahli, Pakej pelajar adalah RM10.90/sebulan

YouTube sedang mengusahakan versi YouTube Premium yang lebih murah yang menghilangkan ciri tambahan untuk hanya menyekat iklan. Ia dinamakan Premium Lite, dan kini sedang diuji di beberapa negara Eropah, termasuk Belgium, Denmark, Finland, Luxembourg, Belanda, Norway, dan Sweden.

Anda secara teknikal boleh melayari halaman Premium Lite sekarang. Sekiranya anda mengunjungi dari alamat IP dari wilayah yang disebutkan di atas, anda akan mendapat splash screen yang memberitahu bahawa tidak ada tawaran yang tersedia. Tetapi dengan bantuan aplikasi VPN yang menggunakan ip Amsterdam, akan dapat melihat skrin untuk daftar ke YouTube Premium Lite.

YouTube Premium pada masa ini berharga € 12 sebulan di Eropah, hampir sama dengan di A.S. Dan dengan Premium Lite harga mungkin separuh harga dan akan membolehkan tontonan bebas iklan di YouTube di semua platform, termasuk desktop, iOS, Android, TV pintar, dan konsol permainan. Ini juga akan menghilangkan iklan dari aplikasi YouTube Kids, yang mungkin bernilai untuk ketenangan fikiran bagi sesetengah ibu bapa.

Masa tidak diketahui, bila pakej Youtube Premium Lite ini akan tersedia untuk pasaran asia an Malaysia. Sama-sama kita tunggu. 

Lihat Juga :   YouTuber Malaysia Meraih Pendapatan Lebih RM600,000 Dari 7 Tahun Yang Lalu Mencipta Kandungan

Sumber : Gizmodo

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!