Budak lelaki berusia 9 tahun adalah YouTuber paling kaya dengan pendapatan AS $ 29.5 juta 2020

ryan youtube channel

Siapa kata anda tidak boleh menjadi jutawan pada umur 10 tahun?

Untuk tahun ketiga berturut-turut, Ryan Kaji , YouTuber yang berusia sembilan tahun telah dinobatkan sebagai YouTuber berpendapatan paling tertinggi tahun ini oleh majalah Forbes, memperoleh AS $ 29.5 juta sepanjang tahun bermula dari bulan Jun 2019 hingga Jun 2020.

Ryan Kaji youtuber paling kaya

Channelnya Ryan’s World berjaya meraih lebih dari 12.2 bilion tontonan dalam tempoh yang sama, dan pada masa ini mempunyai lebih dari 27.7 juta subscriber yang terus menerus mengikuti kandungan saluran yang menampilkan Ryan melakukan eksperimen sains, membuka kotak permainan, bermain permainan, mengambil bahagian dalam kegiatan pendidikan, dan bermain-main dengan ibu bapanya, dan beberapa aktiviti-aktiviti lain.

Salah satu video saluran tersebut mempunyai lebih dari dua bilion tontonan, meletakkannya di antara 60 video yang paling banyak ditonton di YouTube.

Tetapi walaupun kandungan video Ryan telah menghasilkan banyak wang, sebahagian besar penghasilannya sebenarnya berasal dari tawaran melesenkan lebih dari 5,000 produk Ryan’s World yang terdiri pakaian hingga alat elektronik.

Selain itu, Ryan juga mempunyai siri bernama Ryan’s Mystery Playdate di rangkaian kanak-kanak Nickelodeon yang melihatnya menangani cabaran fizikal dan teka-teki mental untuk membongkar identiti playdate rahsianya.
Dalam senarai terbaru oleh Forbes, Ryan berjaya mengalahkan YouTuber lain seperti pendatang baru Mr. Beast (US $ 24 juta), Dude Perfect (US $ 23 juta), Rhett dan Link (US $ 20 juta), dan Markiplier (US $ 19.5 juta). Yang lebih mengagumkan ialah kenyataan bahawa Ryan juga disenaraikan sebagai pencipta teratas YouTube selama dua tahun sebelumnya.

Lihat Juga :   Cara Guna Shortcut yang kita boleh gunakan di WhatsApp Web

Cukup menarik, Ryan bukan satu-satunya YouTuber bawah 10 tahun dalam 10 pendapatan tertinggi dalam senarai. Di tempat ketujuh, Nastya Rusia berusia enam tahun dengan pendapatan AS $ 18.5 juta berasal dari lebih 39 bilion tontonan video mengenai dia dan ayahnya bermain dengan LEGO, melakukan pekerjaan rumah , dan lain-lain lagi.

Dari senarai tersebut,, Forbes juga mendedahkan bahawa 10 pencipta teratas di YouTube memperoleh anggaran AS $ 211 juta secara keseluruhan sepanjang tahun yang berakhir pada Jun 2020 – kenaikan 30 peratus berbanding tahun sebelumnya. Mereka mengaitkan pandemi COVID-19 sebagai alasan utama peningkatan ini, dengan orang terpaksa duduk di rumah dan menonton youtube lebih banyak daripada biasanya.

Untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik mengenai YouTuber yang berpendapatan tinggi dan memahami bagaimana mereka menjana wang, anda boleh melihat senarai secara lengkap di sini. The Highest-Paid YouTube Stars Of 2020

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!